Koti Uutisia Rikos Korkein hallinto-oikeus pakotti Googlen poistamaan murhaajan tiedot hakutuloksista

Korkein hallinto-oikeus pakotti Googlen poistamaan murhaajan tiedot hakutuloksista

4

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt, että Googlen on pakko poistaa murhasta tuomitun henkilön tiedot hakutuloksistaan. Oikeuden päätös perustuu EU-tuomioistuimen linjaukseen, jonka mukaan ihmisillä on oikeus vaatia hakukoneyhtiöiltä virheellisten, tarpeettomien, puutteellisten tai vanhentuneiden tietojen poistamista.

Epäselvää on, miten tieto siitä, että henkilö on syyllistynyt murhaan, on virheellistä, vanhentunutta tai tarpeetonta. Oikeus kuitenkin perustelee päätöstään sillä, että yleisön intressi saada arkaluontoisia tietoja ei syrjäytä miehen oikeutta yksityiselämän ja henkilötietojen suojaan.

Google on puolustanut tietojen esiintymistä hakutuloksissaan sananvapaudella.

Lähde: Yle

4 KOMMENTIT

 1. Tätä minä tässä vähän mietin, asia on kaksipuolinen. Joku henkilö jonka tiedot ovat googlen hakukoneessa ei välttämättä saa niitä pois vaikka haluaisi. Ja sitten joku toinen, jonka henkilötiedot julkisesti nähtävillä voi pelastaa toisten ihmisten henkiä, saa ne pois. Onko tässä nyt järjen hiventäkään?

  Samaan aikaan google perustelee päätöstään sananvapaudella mutta itse toimii sananvapauden jumalana katsoen mikä on oikein ja mikä väärin. Historiaa hävitetään ja väärennetään enemmän kuin kirjassa “Vuonna 1984” ja uutisina kirjoitetuissa artikkeleissa valehdellaan tapahtumista. Mutta kaikki se saa olla sielä sananvapauden nimissä. Ja sitten kun internettiin toimitetaan tosiasioihin perustuvia artikkeletia sekä valokuvia niin ne poistetaan loukkaavana materiaalina. Vaikka juuri niiden tulisi olla julkisesti jaossa.

  Se yksi artikkeli siitä henkilöstä joka kertoi fakebookin vasemmisto-agendan sensuurista oli hyvä. Ei sillä etteikö jokainen valveutunut henkilö olisi siitä jo tiennyt. Vaan siksi että nyt se kerrottiin avoimesti ja julkisesti kaikille. Ja todistajalla oli kasvot. Selväksi tuli miten jokaisessa maassa on joukko fakebookin työntekijöitä jotka luovat käyttäjilleen agressioita, dopamiinia ja raivoa. Niin että henkilö ei hetken päästä voi olle erossa tietokoneestaan hetkeäkään. Aivot käyvät ylikierroksilla.

  Ja niinkuin google aikoinan aloitti nörttien hakupalveluna kun Altavista oli liian hidas.

  Valta turmelee ja ehdoton valta turmele ehdottomasti.

 2. Google ei ole enää osa kansaa. Se on osa hallintoa, osa hallitsevaa eliittiä. Sen rikoksia ei enää tuomita normaaleissa tuomioistuimissa vaan hallinto-oikeuksissa.

  Se, että vääryyksiä ei voi viedä tuomioistuimeen tuomittavaksi tarkoittaa, että ketään ei ole mahdollista saada vastuuseen rikollisesta toiminnasta. Hallinto-oikeus vain muuttaa päätöksen sisällön laittomasta lailliseksi.

  Jos vielä oli tilanne, että Googlen toiminnasta voi valittaa vain suoraan korkeimpaan hallinto-oikeuteen, on tosiasiallisesti Google asetettu samalle tasolle valtioneuvoston ministereiden kanssa.

  • Vielä jäi mainitsematta yksi seikka:

   Kun “vääryydet” ja laittomuudet oikaistaan hallintomenettelyllä, vahingon kärsijälle ei jää mahdollisuutta saada korvausta kärsimästään vahingosta.

 3. Nykyisessä maailmassa rikollisilla ovat suurimmat ihmisoikeudet, mutta eivät omaa mitään vastuuta teoistaan. Ne sälytetään niille, jotka paheksuvat ja vähintäinkin ihmettelevät tällaista asian tilaa.

Comments are closed.