Koti Uutisia Kotimaa Keskusrikospoliisin päällikkö syyteharkinnassa juuri ennen poliisioikeudenkäyntiä

Keskusrikospoliisin päällikkö syyteharkinnassa juuri ennen poliisioikeudenkäyntiä

3

Ensi viikon tiistaina Helsingin käräjäoikeudessa alkaa poliisirikosoikeudenkäynnin valmisteluistunto liittyen poliisijohdon tekemiin virkarikoksiin. Syytteessä ovat entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero, Helsingin poliisilaitoksen entinen johtaja Jukka Riikonen sekä nykyinen johtaja Lasse Aapio, joka pidätettiin virastaan viime toukokuussa. Myös Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio on mukana syytteessä.

Poliisijohto on joutunut syytteisiin tietolähdetoiminnan laiminlyönnistä, joka ajoittui vuosille 2008–2013. Syytteiden mukaan tuona aikana Helsingin poliisilaitoksella rekistereissä olleita tietolähteitä ei ollut kirjattu asianmukaisesti.

Nyt myös keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot on syyteharkinnassa epäiltynä osallisuudestaan tapaukseen yhdessä toisen henkilön kanssa, jonka henkilöllisyyttä ei ole paljastettu. Lardot’n esitutkinta valmistui perjantaina, ja se on siirretty Valtakunnansyyttäjänvirastoon. Lardot on työskennellyt aikaisemmin Poliisihallituksen tietolähdetoiminnan valvonnassa.

Lähde: Yle (1, 2)

3 KOMMENTIT

  1. Katsotaanpas vaan….sakoilla ja moitteilla pääsevät tästäkin. Paatero eläkeläispappana tulee saamaan kovimmat sanktiot, tosin olemattomat hänkin.

    Hetken kuluttua tästä PolAmk julkaisee poliisibarometrin, jossa kerrotaan että 102% suomalaisista luottaa sokeasti poliisiin ja 98% melko sokeasti 😀

  2. Tässä meillä oikein esimerkilliset poliisimiehet. Eikös niille pitäsi antaa kovennettua kun pettivät kansan luottamuksen? Niidenhän pitäisi olla esimerkillisiä. Näyttää omalla esimerkillään minkälaisia kansalaisten pitäisi olla.

    Ei ihme että varkauksien ja pahoinpitelyiden selviämisprosentit laskevat. Mutta “ajatusrikoksille” riittää voimavaroja ja henkilötyövuosia.

Comments are closed.