Koti Uutisia Ulkomaat Kiina ja Venäjä lupaavat suojella Irania sionistien taloussaarrolta

Kiina ja Venäjä lupaavat suojella Irania sionistien taloussaarrolta

1

Sionistilobbyn johtama Yhdysvallat on pyrkinyt pakottamaan muut valtiot osallistumaan “finanssisotaan” Irania vastaan. Yhdysvallat painostaa Irania siksi, että maata pidetään sotilaallisena uhkana juutalaisvaltio Israelille.

Kiina on kuitenkin työntänyt kapuloita Israelin ja Amerikan rattaisiin tukemalla muun muassa Iranin öljy- ja autoteollisuutta. Nyt Kiina ja Venäjä ovat julkisesti luvanneet pitää Iranin kauppasuhteet terveellä pohjalla Amerikan paineesta huolimatta.

Kiinan ulkoministeriö ilmoitti vastustavansa Amerikalle ominaisia saartoja ja muiden valtioiden asioihin puuttumista. Kiinan odotetaan ostavan yhä suuremman osan öljystään tulevaisuudessa juuri Iranilta.

Venäjä puolestaan ilmoitti jatkavansa öljyinvestointeja Iraniin 50 miljardilla dollarilla. Venäjä kertoi olevansa “erittäin pettynyt” Yhdysvaltoihin ja aikovansa “tehdä kaikkensa” suojellakseen hyviä kauppasuhteita Iranin kanssa.

Donald Trump on uhonnut katkaisevansa Iranin kansainvälisen öljykaupan kokonaan. Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarifin mukaan Trumpin suunnitelma on “mahdoton”. Zarif varoitti Amerikkaa myös seurauksista.

Lähde: Press TV

1 KOMMENTTI

  1. Saa nähdä minkä aivopierun kautta luulee saavansa katkaistua rajanaapureiden öljykaupan, väliin voi olla häjy tunkea.
    Missäs YK on tällaisen asian tapahtuessa, nyt jo pitäisi sen 100 diplomaattia olla yhdysvaltaisraelin ja iranin päättäjien kanssa neuvottelemassa, ei näy kuten ei ole näkynyt ennenkään.

Comments are closed.