Koti Uutisia Ulkomaat Saksa sallii jatkossa kansallissosialistiset symbolit peleissä

Saksa sallii jatkossa kansallissosialistiset symbolit peleissä

15
Wolfenstein II, jossa hakaristit korvattiin kolmioilla.

Sitten toisen maailmansodan lopun kansallissosialistiset symbolit ovat olleet kiellettyjä Saksassa. Tämän johdosta esimerkiksi tietokonepelien kehittäjät ovat joutuneet sensuroimaan sisältöä saadakseen myydä tuotteitaan Saksassa.

Tähän on nyt tullut muutos. Maan sensuurista vastaava viranomainen on päättänyt, että tietokonepeleissä näkyvä kansallissosialistinen symboliikka on jatkossa sallittua. Päätöksen johdosta pelejä, kuten Call of DutySouth Park ja Indiana Jones viimeinen ristiretki voi myydä maassa ilman aiempaa sensuuria.

Päätös pohjautuu pitkään kestäneeseen väittelyyn, jonka sai aikaan viime vuonna julkaistu Wolfenstein II -peli. Pelissä kaikki hakaristit muutettiin kolmioiksi saksalaisille pelaajille. Peliyhtiö jouti myös poistamaan Adolf Hitlerin viikset, jotta peliä sai myydä saksalaisille.

Iäkäs Adolf Hitler, jonka viikset on poistettu.

Muutos ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kaikki symbolit automaattisesti hyväksytään. Viranomaiset tulevat jatkossa toimimaan tietokonepelien suhteen samalla tavoin kuin elokuvien – jokaisen pelin ja elokuvan kohdalla tehdään yksittäispäätös.

Lähde: Nordfront

15 KOMMENTIT

 1. Call of Duty WW2:ssa liehuu hakaristiliput ja muitakin kansallissosialistisia symboleja on havaittavissa, milläköhän ne on korvattu Saksassa. Tämä peli on erinomainen, täydellinen grafiikka ja pelattavuus, realistinen, kaikki taistelut ovat oikeasti käytyjä kuten Normandian maihinnousu ym ja ole oikeastaan mitään propagandaakaan. Siinä voi pelata myös saksalaisilla.Kaikki COD pelisarjan pelit ovat hyviä. Nuo Wolfenstein pelit nyt ovat ihan perseestä. 😃

  • Tietokonepelien pelaamisen kun korvaa urheilulla,ulkoilulla tai vaikka lukemisella niin se vasta on jotain.

   • Varmaan olisi ideaali jos ei pelaisi tietokone/konsolipelejä,mutta mielestäni niiden pelaamisessa ei ole mitään haittaa jos tekee muutakin kuin pelaa esim itse käyn salilla joka vko kolmesti ja pelaan vapaa-ajalla gta:ta,änäriä ja COD:ia.

  • Eikös se COD:n sisältöön lisätty holohoax mauste, eli pieni ripaus fantasiaakin liian “realistiseen” peliin.

   • En siitä tiedä, pelin lopussa ne löytää keskitysleirin, mutta ei siellä mitään uuneja ainakaan ollut.😃

     • Niin kuin ne olikin, työleirejä.
      Itse en ole pelannut, mutta aikoinaan jostain peliuutisesta luin että tällainen lisuke olisi tulossa, siinä taisi olla samalla tuosta sodanaikaisesta saksan lipusta myös juttua sekä sen sensuroinnista.
      Kaipa tässä on tehty vaihtokauppa, että hakaristilipun saa säilyttää jos tekee viittaavan lisäyksen.

  • Kai tiedostat, että koko COD WW2 kampanja perustuu Holohoaxin pönkittämiseen? Kuka tollasta paskaa tukee? Wolfenstein on aina ollut (((Bethesdan))) kruununjalokivi, se todellinen propaganda pläjäys kertoan kaikin keinoin valheellisesti kansallissosialismista ja aivopesemällä mantereesta riippumatta jokaisen kakaran että aikuisen mielen uskomaan sitä sontaa. Bethesdan johtaja, juutalainen Todd Howard oikein nauttii valkoisten alistamisesta.

   • COD WW2 perustuu, että pääsee pelaamaan historiallisia taisteluja, ja ne on kyllä todella aidosti tehty. Itse en havainnut paljoakaan mitään propagandaa, paitsi lopussa työleirin löytymisen, jossa soi surullinen viulumusiikki 😁 No Wolfenstein nyt onkin ihan kunnon ripulia, haha, tajusin sen jo ihan pienenä poikana kun ne ensimmäiset tuli.

    • Pelkästään se on riittävän irvokasta propagandaa, että saksalaiset esitetään joka pelissä verenhimoisina sadistisina hirviöinä ja sotarikollisina. Amerikkalaiset taas todellisina sankareina ja pelastajina, jota liittoutuneet eivät todellakaan olleet…

 2. Sensuuri siis poistuu mutta pysyy yhä voimassa. Voiko turhempaa päätöstä enää tehdä?

 3. Hakaristi korvataan kolmiolla, illuminaatin kolmiolla, jossa keskellä kaiken näkevä silmä…?

 4. Miksi “holokaustin” kieltäminen on suurempi rikos kuin oletetun “holokaustin” ihannointi ja jopa uuden sellaisen toivominen? Miettikääpä sitä.

  Vassarimätäpäät ovat kasvaneet Hollywoodin juutalaisfiktioita ja homotusta katsomalla, joten sivistys ja tietotaso ovat täten sangen mädällä pohjalla. Jokin heikkojen geenivirhe lienee kyseessä, kun katsoo fatta-all-starsia sekä vihreitä (oik. ruskeat).

  Me kansallissosialistit olemme sen verran fiksua ja oppinutta porukkaa, että emme hehkuta mitään “Auschwitzin uuneista” tai muutakaan typerää, vaan haluamme revisioida koko valehdellun historian kulun! Ja tämähän ei juutalaisille sekä heidän kätyreilleen sovi, kun emme olekaan verenhimoisia sosiopaatteja emmekä suostu hyväksymään ajatusta joukkotuhonnasta tai kansanmurhasta. Luulisi eliitinkin olevan moisesta mielissään, mutta nyt pääsemmekin itse asiaan eli siihen että “holokausti” on koko läntisen maailman mädän moraalisen selkärangan ydin, jonka päälle kaikki muut valheet on kiedottu. Eihän sitä sovi kiistää tai kyseenalaistaa! Kyllä Hollywood kertoo “miten asiat oikeasti menivät.” Kun katsotaan tämän päivän hintti-, paskansyönti- ja pedofiilipakotusta, niin onhan se selvää että koukkunokkien omistamat mediat, päättäjät ja laitokset tahtovat kääntää kaiken terveen, luonnollisen, kannattavan ja normaalin 180° ajaakseen omaa sairasta agendaansa, joka perustuu tuhoon, alistukseen, orjuutukseen ja kuolemaan.

  • Henkilökohtaisesti koko holohoax-propaganda huvittaa ja iljettää samanaikaisesti ja olisin, enemmän kuin valmis toteuttamaan aihepiirin kuvitteelliset tapahtumat ihan konkreettisesti ja reaaliajassa

Comments are closed.