Koti Uutisia Keinotekoinen hybridikala myyntiin USA:ssa

Keinotekoinen hybridikala myyntiin USA:ssa

1

 

Yhdysvaltojen ruoka- ja lääkevirasto (FDA) on julkaissut esiraportin, jossa se vihjailee myöntävänsä luvan geneettisesti muunnellun kalan myynnille.

FDA:n tutkimusten mukaan AquaBounty-laboratorion kehittelemä “Frankenfish” on turvallinen myytäväksi. Sen on kuitenkin odotettava kahden kuukauden valitusaika ennen lopullisen myyntiluvan myöntämistä.

Otus on sekoitus Tyynenmeren Chinook-lohta ja kivinilkka-nimistä, pientä madetta muistuttavaa pohjaveden kalaa. Se kasvaa kaksi kertaa normaalia lohta kookkaammaksi. FDA:n mukaan kala tuskin vaarantaa tavallisen lohen kantoja.

AquaBounty on työskennellyt projektin parissa kaksikymmentä vuotta ja se on sijoittanut siihen kymmeniä miljoonia dollareita. Luultavimmin laboratoriolle näytetään vihreää valoa, onhan maan vallitseva trendi ollut suosia geenimanipulaatiota, kun osavaltio toisensa jälkeen häviää oikeustaistelun Monsantolle geenimanipulaation ilmoitusvelvollisuudesta pakkauksissa. Seuraavaksi vuorossa on todennäköisesti New Mexico.

 

Aiheesta muualla:

http://rt.com/usa/news/genetically-frankenfish-fda-fish-609/

http://rt.com/usa/news/new-mexico-gmo-food-580/

1 KOMMENTTI

  1. Ja näinkö luonto sen tarkoitti? Luonnonvastaisella tavalla syntyneeltä ja koko olemassaolonsa eläneeltä yhteiskunnalta ei voi paljon muuta odottaakaan. Eikö luonnon silmitön raiskaaminen enää riitä, vaan sen tilalle on kehitettävä synteettinen olento, jota ihminen kuvittelee voivansa hallita? Aivan kuten ihminen kuvittelee voivansa hallita nykyistäkin luonnollista elinympäristöään.

Comments are closed.