Koti Artikkelit Katuaktivismi Vantaalla johti nujakkaan

Katuaktivismi Vantaalla johti nujakkaan

25

25012014_AK

Suomen Vastarintaliikkeen pääkaupunkiseudun aktivistiryhmä järjesti paikallisen katuaktivismitapahtuman Vantaan Myyrmäessä lauantaina 25. tammikuuta. Kuten viime vuoden lokakuussa Vantaan Tikkurilassa järjestetyssä katuaktivismitapahtumassa, myös tällä kertaa ihmiset olivat hyvin vastaanottavaisia liikkeen sanomalle. Eräskin keskustelemaan pysähtynyt ilmoitti ostavansa liikkeen tukijäsenyyden.

Aktivistit saapuivat kauppakeskus Myyrmannin edustalle puolilta päivin. Otimme järjestön lipun esiin ja ryhdyimme jakamaan lentolehtisiä sekä juttelemaan paikallisten kanssa. Heti ensihetkistä lähtien ohikulkijat jäivät keskustelemaan aktivistien kanssa niin liikkeestä, kansallissosialismista kuin monikulttuurisuudestakin. Lähestulkoon jokainen ilmoitti kyllästyneensä pakkomonikulttuurisuuteen. Aktivistit saivatkin runsaasti kiitosta siitä, että on olemassa edes joku ryhmä, joka seisoo selkä suorana aikoina, jolloin yhteiskunnallinen hulluus on valloillaan.

26012014_Vantaa1

26012014_Vantaa2

Aktivistien jakama lentolehtinen pureutui nimenomaan vantaalaisten kokemiin monikulttuurisiin ongelmiin, joita ovat etenkin väkivalta- ja seksuaalirikokset. Kaikissa Euroopan kaupungeissa, joihin on tullut paljon väkeä Välimeren eteläpuolelta, osuu vakavan rikollisuuden tilastollinen piikki juuri afrikkalaistaustaiseen väestöön.

Toinen asia, johon lehtinen otti kantaa, oli järjestäytynyt maahanmuuttajarikollisuus. Maahanmuuttajien rikollisjärjestöt ovat useimmiten erittäin väkivaltaisia katujengejä, joiden uhriksi kelpaa kuka hyvänsä jengin ulkopuolinen henkilö. Huume- ja seksikauppa on yhä enemmän siirtolaisten hallinnassa. Tähän liittyvät sivuoireet kuten kiristys, murhat ja pahoinpitelyt ovat 1990-luvulta lähtien olleet huomattavasti raaemmin suoritettuja kuin mihin Pohjolassa on totuttu.

26012014_Vantaa4

Kipinä tapahtumaan saatiin paikalliselta kansallismieliseltä, joka oli ottanut yhteyttä pääkaupunkiseudun aktivisteihin. Haastattelimme häntä Vantaan tilanteesta.

Kuinka kuulit Vastarintaliikkeestä? Oletko puhunut toiminnastamme paikallisille?

Tämänhetkiset puolueet eivät saisi mitään aikaan. Löysin Vastarintaliikkeen aikoinaan netistä Googlen kautta. Siitä asti olen seurannut Vastarintaliikkeen mediaa ja toimintaa. Olen iloinen siitä, että toimintanne on sivistynyttä siinä mielessä, ettette ole “nahkapäähuligaaneja”. Olen puhunut toiminastanne parhaani mukaan.

Onko ulkoparlamentaarisille ratkaisuille tilausta?

Kyllä on. Ihmisten täytyisi itse yhdessä alkaa toimia alueensa ongelmien poistamiseksi. Äänestäminen ei selvästikään ole ratkaisu.

Ovatko paikalliset ongelmat eristettyjä yksittäistapauksia vai oireita suuremmasta poliittisesta kriisistä?

Ei siinä mielessä, etteikö kuvailemiani ongelmia olisi muuallakin tai etteivät paikalliset ongelmat olisi vain sattumaa. Näille ongelmille löytyy aina syypää jostain, joka kulkee käsi kädessä suuremman poliittisen kriisin kanssa.

Kenen uskot hyötyvän tavallisten suomalaisten pahoinvoinnista ja lisääntyvästä eriarvoistumisesta?

Eliitin, ja tässä tapauksessa vielä laajemmassa merkityksessä kuin mitä ensin ajattelisi.

Minkä koet syyksi siihen, että yhteiskunta on muuttunut niin radikaalisti?

Koen itsestään selvänä syynä sen, että yhteiskuntaa pidetään yksittäistä valtioita suuremman tahon tossun alla. Huomioitava on tietenkin myös ajatus monikulttuurisuuden toteuttamisesta.

Eikö poliisista ole ollut apua alueella?

Poliisista on ollut apua alueella monessakin asiassa, ei tietenkään ongelmien poistamisessa, mutta lieventämisessä kyllä. Poistamiseen tarvitaan radikaalimpaa toimintaa kuin se, että ainoastaan ongelman lieveilmiöistä aiheutuvaa ongelmaa autetaan sen jo tapahduttua.

Vastarintaliike on tehostanut toimintaa kyseisellä alueella viime aikoina – onko tämä näkynyt paikallisille katukuvassa?

On.

Mitä haluat sanoa niille ihmisille, jotka elävät tämän samaisen nyky-yhteiskunnan synnyttämän ongelman kanssa?

Älkää vain odottako ja toivoko, että ongelma menisi itsestään parempaan suuntaan.

26012014_Vantaa3

Noin puolentoista tunnin aktivismin jälkeen paikalle saapui aggressiivinen, noin 25-vuotias mies. Myös hänelle ojennettiin lentolehtinen. Hetken lehtisen sisältöä pähkäiltyään mies ilmoitti lapun antaneelle aktivistille varsin ylimielisesti, ettei hän hyväksy kansallissosialistien läsnäoloa. Hetken päästä hän yritti huitaista lehtisellä toista aktivistia. Tilanteen annettiin kuitenkin olla, koska miestä ei pidetty järin uskottavana, ja hän lähtikin kävelemään pois.

Pian mies palasi paikalle. Hän pyysi uuden lentolehtisen, minkä jälkeen hän ryhtyi arvostelemaan aktivistien ulkoasua. Eräälle aktivistille sisukas riidanhaastaja kertoi olevansa kansallismielisiä parempi ihminen, sillä hänellä on varmasti suuremmat tulot kuin näillä. Tilanne alkoi käydä naurettavuudessaan absurdiksi ja miehelle sanottiin pariin otteeseen, että hänen kanssaan keskustelua on aivan turha jatkaa. Kansallismielisten läsnäolosta edelleen tuohtunut henkilö kuitenkin jatkoi vihamielistä kommentointiaan ja uhosi, että hän voisi pahoinpidellä hänen kanssaan keskustelleen aktivistin. Tilanne muuttui uhkaavaksi, joten oli aika puolustautua.

Räyhääjä oppikin käytöstapoja kantapään kautta. Rähjääntynyt riitapukari laahusti pois paikalta ja muistaa jatkossa julistaa suvaitsevaisuuden ilosanomaa sovittelevammalla sävelellä.

Koska olimme muutenkin lopettamaisillamme katuaktivismia lentolehtisten ollessa lopuillaan, päätimme pakata tavaramme ja poistua paikalta. Onnistuneen katuaktivismin jälkeen kävimme vielä juomassa kahvit ja summaamassa päivän kokemukset.

Vantaan kadut kuuluvat meille!

 

Jesse Torniainen

25 KOMMENTIT

 1. Hyvä, että liike pystyy vastaamaan paikallisten tarpeeseen ja mennä puhumaan yhteiskunnan ongelmista sinne, missä keskustelua eniten tarvitaan.

  En kyllä ymmärrä, mikä siinä on, että nämä “suvaitsevaisina” itseään pitävät ovat aina ensimmäisenä haastamassa tappelua. No, huonompi homma heidän kannaltaan 😉

 2. Alkaa näitä lukiessa miettiä josko se minunkin työpanos alkaa olla tarpeellinen, tarpeetonta sanoa että jokainen silmänsä avannut kansalainen on aatteelle tärkeä.

  • “jokainen silmänsä avannut kansalainen on aatteelle tärkeä.”

   Aivan totta!

 3. Mikähän siinä on että yleensä kun ihmiset tuntevat olevansa alakynnessä niin sitten vetäistään “tulot-kortti” pöytään? Ihan kuin isommat tulot jotenkin todistaisivat tai osittaisivat että ihmisellä on parempi olla. Tai että hänen elämänsä on tasapainoisempaa tai parempaa kuin toisen. Ei raha takaa onnellista elämää.

  Useimmiten kunrahalla käydään “toimintalomilla” tai tehdään jotain mitä ei muuten pysty, se adrenaliinihumala nostaa kynnystasoa. Sama asia ei enää tunnukkaan miltään ja pitää koko ajan saada kovempia ja kovempia “säväreitä”. Loppujen lopuksi mikään ei tunnu miltään ja jäljellä oleva elämä näyttää merkityksettömältä. Näistä samoista tuntemuksista on kyse kun nuoriso pelaa pelejä joiden vuoksi se passivoituu. Reilun räiskinnän jälkeen lintujen ruokinta ei tunnu miltään. Ei nähdä sitä kokonaisuutta mitä kaikkea se saa aikaan kun lintuja jää talven jälkeen esim. 10kpl enemmän henkiin.

  Kyllä elämän ilot ja onnellisuus löytyy ihan siitä jokapäiväisestä elämästä. Ei sitä varten tarvitse lähteä maailman ääriin. Tai tarvitse omistaa paksua lompakkoa tai näyttää ulkomaalaisille omistajille miten hyvä henkilö on keräämään Suomalaisilta rahaa heidän taskuihinsa. Saaden siitä itselleen pienen bonuksen tai osan.

  • Metron kommentoijat eivät ole vaivautuneet lukemaan Kansallisen artikkelia tapahtuneesta. Kommentit ovatkin sitten luokkaa viherkommari.

 4. Ovatko perussuomalaiset jo sanoutuneet irti Myyrkaustista ja itsepuolustuksesta väkivaltaisia huumehörhöjä vastaan? 😀

 5. Sangen yleistä tuo maahanmuuttajien provosointi, ärsytetään ja kiusataan tarkoituksella, haastetaan riitaa, sitten kun saadaan turpaan niin nimitellään rasistiksi ja natsiksi, oikeuteen asti kun päästään niin vaaditaan korvauksia,turpaanko pitäisi ottaa, kun maahanmuuttaja vaatii lompakkoa? Hyvin on maahanmuuttajat opetettu tai sanoisinko valmennettu, kenen toimesta…rangaistuksenhan koventamisperustehan on jos asiaan liittyy rasistisia piirteitä, eli maahanmuuttajakin saattaa olla rasisti, tai itse aiheuttanut tilanteen, toteuttamalla oman maansa tapoja, esim. ryöstelemällä ohikulkijoita ja turisteja.

 6. Hei!

  En ole ennen tänne kirjoitellut, mutta olen vahvasti sitä mieltä, että teidänlaisianne reippaita nuoria tarvitaan jos aiomme säilyttää jonkinlaisen yhteiskuntajärjestyksen tulevaisuudessakin. Helsingin Sanomat on osoittanut puolueettomuutensa uutisoinnin suhteen ja erityisesti toimittaja Jukka Hiiro, jonka artikkelit ovat vahvasti anarkiamyönteisiä, on värittänyt juttuaan tapahtumasta ja syyllistänyt vastarintaliikkeen aktivisteja tapahtumasta.

  Riidanhaastaja oli ulkomaalainen mies (jos riidanhaastajaa viitsii mieheksi kutsua) ja vantaalaisena ja myyrmäkeläisenä voin vahvistaa ulkomaalaisten ja maahanmuuttajataustaisten henkilöiden riidanhaluisuuden. Ennen niin rauhallinen Myyrmäki muuttui maahanmuuttajien ja pakolaisten takia lähes kelvottomaksi asuinpaikaksi. Työtä eivät edes viitsi tehdä ja osa ei edes puhu suomea ja varsinkin naispakolaiset vain toimivat synntyskoneina ja putkauttavat maailmaan lisää ruokittavia, jotka me veronmaksajat joudumme ruokkimaan.

  Toivotan onnea ja pitkäjänteisyyttä toiminnassanne ja aion vielä yrittää itsekin tukea teidän toimintaanne jollakin tavalla. Omalta osaltani jatkan ihmisten valistamista maahanmuuton pahuutta vastaan ja aion jatkaa toimintaani niin kauan kuin henki minussa pihisee. Ja jotta kukaan ei luulisi minun olevan jokin pummi (niin kuin maahanmuuttokriittisistä väitetään), joten kerron sen, että olen korkeasti koulutettu, puhun sujuvasti useita kieliä ja työskentelen yhdessä Suomen suurimmassa yrityksessä tärkeissä tehtävissä.

  Meitä muita vastaavia ihmisiä on tuhansia ja meidän täytyy yhdistää voimamme pahuutta vastaan.

 7. Valitettavaa, että näitä vihanlietsojia ilmaantuu rauhanomaisiin tempauksiin, asiattoman ja aggressiivisen käyttäytymisen luonnollinen lopputulos kun on kuvatunlainen.
  Kellään suomalaisella ei ole mitään historiallista syytä suhtautua kansallissosialismiin ehdottoman torjuvasti ja ne, jotka niin tekevät voidaan katsoa median uhreiksi joihin voinemme suhtautua isällisen ymmärtäväisesti – kuin kiukuttelevaan pikkulapseen.
  Kukkahattuiset lehtikirjoittelijat tietysti uskollisesti kääntävät pottuilijoiden riehumiset vastamaan vanhaa, psykoottista, hellyyttävän naiivilla tavalla dualistista maailmankuvaansa.

  2000-luvun kansallissosialistin suurimpia ja ensisijaisen tärkeitä haasteita edelleen on murskata vanhahtanut, kansainvälisen median ja sodan lopputuloksen luoma imago kansallissosialismista diabolisena aatteena.
  Onneksi meillä on Vastarintaliikkeen kaltainen tekijä, joka tuota työtä nimenomaan tekee. 😉

 8. Jos vasemmiston tapahtumaan olisi tullut ulkopuolinen riehumaan, niin median uutisointi olisi ollut: Uusnatsi hyökkäsi ja esti poliittisen ilmaisun vapauden. Poliisi tutkii asiaa.

  Patrioottien tapahtumaan riehumaan tullut mies aihettaa otsikot: Äärioikeisto hyökkäsi sivullisten kimppuun. Poliisi tutkii asiaa.

  Tavalliset ihmiset eivät näe tämän median valheellisen hyökkääjä/uhri asetelman läpi vaan uskovat naivisti propagandaan. Media pitää patriootteja jokatapauksessa vihollisenaan, joten tämän tyylinen uutisointi on peruskauraa ja ei aiheuta toimenpiteitä. Ihmisille jää kuitenkin päällimmäiseksi mieleen patrioottien osoittama voima ja sitähän lampaat pelkää mutta rohkeat seuraa.

 9. Surullisia tuollaiset aggressiiviset nuorukaiset. Lukisivat Mein Kampfia tai jotain muuta laatukirjallisuutta niin saisivat muutakin elämänsisältöä kuin väkivallanteot.

  Onneksi tilanne päättyi uhkaavuudestaan huolimatta hyvin.

  • Nyt olisi hyvä joku näyttävä Katuaktivismi Espoonkeskuksessa, Leppävaarassa tai Kivenlahdessa koko SVL profiililla (Miksei myös muilla Kansallismielisillä)! Kaikille kiinnostuneille avoin tapahtuma. (Ei kuitenkaan mitään hakaristilippu touhua, koska ihmiset kavahtavat tämmöisiä julkisilla paikoilla.)

 10. Hienoa ja esimerkillistä toimintaa! Ja aivan oikein, että uhkaavasti käyttäytynyt ääliö heilautettiin mustelmille.

 11. Hieno teksti voisitte tulla joskus käymään Taavetissa. Täällä on tilanne kärjistynyt siihen että toiminnallanne olisi kysyntää

 12. Näin sitä tuppaa käymään, kun aukoo vahvemmille päätään ja rupeaa uhkaavaksi! Sen jälkeen koko hiton vasemmisto rääkyy netissä että on noi poijjat hirveitä rikollisia. Ihan oikein toimittu, nostan kuvitteellista hattua

Comments are closed.