Koti Uutisia Kulttuuritaistelu Jönköpingiläiset poliitikot haluavat lopettaa Priden julkisen rahoituksen

Jönköpingiläiset poliitikot haluavat lopettaa Priden julkisen rahoituksen

3

Jönköpingin maakäräjäkunnalle on lähetetty vetoomus, jossa vaaditaan Jönköpingin seudun taloudellisen tuen lopettamista Pride-viikolle. Vetoomuksen takana ovat entiset ruotsidemokraatit Per Svanehall ja Morgan Malmborg. Jälkimmäisenä mainittu erotettiin puolueesta vuonna 2016 muun muassa hänen kommentoitua somalien älykkyysosamäärää ja puolustettua puoluejohdon silmissä epäsuosioon joutunutta puoluetoveriaan.

Malmborg ja Svanehall edustavat molemmat nykyään vastaperustettua, paikallisesti toimivaa sairaanhoitopuoluetta (Sjukvårdspartiet). Puolueen kotisivuilla julkaistussa vetoomuksessa kirjoitetaan, että “kaikilla on oikeus pitää oma seksuaalinen suuntautumisensa”, mutta Pride-marsseissa esiintyviä perversioita ei puolueen mukaan tule rahoittaa verovaroin.

– Onko normaalia, että aikuiset miehet ovat nelinkontin maassa koirien tavoin? Osallistujat ovat usein lähes ilkialastomia dildot otsassaan. Sitä paitsi kulkueeseen tuodaan usein mukaan pieniä lapsia, eikä tälle ole mitään rajoituksia!, kirjoittavat Svanehall ja Malmborg vetoomuksessa.

Vetoomusta on kritisoitu kovin sanoin Jönköpingin kuntapäättäjien keskuudessa. Sosiaalidemokraattien aluevastaava Carina Ödebrink kommentoi P4 Jönköpingille näkevänsä vetoomuksessa ilmaistun asian “erityisen vakavana”.

– Ensinnäkin koen, etteivät he ole tässä aivan täysin vakavissaan, ja toiseksi he eivät nähtävästi ole ymmärtäneet, että kunnalla on demokraattisesti hallittuna organisaationa vastuu toimia syrjintää ja ennakkoluuloja vastaan, kommentoi Ödebrink.

Myöskään kunnanhallituksen kokoomuslainen puheenjohtaja Malin Wengholm ei ole innostunut vetoomuksesta:

– Ei, en tue vetoomusta millään tavalla. Me olemme jo päättäneet tukea taloudellisesti Pride-festivaaleja, ja se on meidän mielipiteemme asiasta, hän sanoo.

P4 päätti alkaa painostaa Malmborgia perumaan vetoomuksen, mutta Malmborg ei syö sanojaan:

– Olen nähnyt kuvia muiden kaupunkien vastaavista tapahtumista – alastomat miehet konttaavat kulkueessa kuin koirat. Mielestäni on perverssiä tukea tuollaista toimintaa.

Paikallislehti Jönköpings-Postenin lukijat vaikuttavat olevan sitä paitsi Malmborgin ja Svanehallin puolella. Lehden uutisartikkelissa vetoomuksesta on mukana äänestys, jossa lukijat voivat ottaa kantaa asiaan. Tällä hetkellä 72,59 prosenttia 2 649:stä kyselyyn vastanneesta henkilöstä on sitä mieltä, että Jönköpingin tulisi sijoittaa rahojaan jonnekin muualle kuin Pride-festivaaleihin.

Lähteet: Nordfront, Jnytt, Sveriges Radio, sjukvardspartietjkpglan.se, Jönköpings-Posten

3 KOMMENTIT

  1. En ymmärrä miksi nämä pedofiilit, negrofiilit, homot ja transut sanovat haluavansa aina “samat oikeudet kuin muutkin”, koska sitähän ne ei halua. Ne haluaa aina enemmän. Niinkuin tämän rahoituksenkin osalta. Ne haluaa rahoituksen rietasteluviikolleen vaikka samaan aikaan vanhusten ruuasta ja vaipoista nipistellään.

    Heterot joutuvat itse maksamaan omat kulkueensa mutta nämä saavat rahoitusta.

  2. Minkä helvetin takia niitä pitää rahoittaa? Onko ne kaikki niin pers’aukisia, ettei niil’oo varaa kävellä kadulla? Jos ovat niin pysyisivät luolissaan harrastamassa prideänsä.

    • Koska hintit, transut, pedofiilit, lesbot ja muut perverssit ovat “rikkautta” ja erilaisuutta, “syrjintää” ja “ennakkoluuloja” tulee vastustaa. 🙂

Comments are closed.