Koti Uutisia Pohjoismaat Ruotsalaiskunta rikkoi lakia maalatessaan suojateitä Pride-väreihin

Ruotsalaiskunta rikkoi lakia maalatessaan suojateitä Pride-väreihin

11

Nackan kunta Tukholman lähistöllä rikkoi lakia, kun he päättivät maalata kunnassa olevia suojateitä Pride-lipun värisiksi, toteaa Ruotsin kuljetushallitus Transportstyrelsen. Viranomainen huomauttaa, että kunta on rikkonut liikennelainsäädäntöä ja syyllistynyt rikokseen, kertoo Hans Cassepierre kuljetushallituksesta.

Kunnan oli tarkoitus säilyttää Pride-väriset suojatiet aina elokuun 20. päivään saakka, mutta se joutuu nyt siivoamaan rappiokulttuurin jäljet yleisen turvallisuuden puolesta.

– Laissa kerrotaan tarkasti, miltä suojatien tulisi näyttää. Siinä säädetään myös, mitä värejä saa käyttää. Ruotsissa ainut sallittu väri on valkoinen, kertoo Cassepierre.

Ainoa poikkeus valkoiselle on tietöiden aikana käytetty keltainen, jonka tarkoitus on korostaa autoilijoiden huomioita muuttuneisiin liikennejärjestelyihin töiden aikana. Keltaisenkin käyttöön tietöiden aikana tulee anoa erillistä lupaa.

Nackan kunta kiistää rikkoneensa lakia ja puolustaa päätöstään sillä, että kunta vastaa teiden kunnossapidosta ja että sen ei näin tarvitse anoa lupia valtion viranomaiselta. Kuljetushallituksessa ollaan asian suhteen tiukkoja, ja kunta joutuu nyt muuttamaan rappiovärinsä laissa säädettyyn valkoiseen.

Lähde: Göteborgs-Posten

11 KOMMENTIT

  1. Ei muuta kuin rikosoikeudelliseen syytteeseen sekä päätöksen tehneet tahot, rahat maaleihin myöntäneet tahot sekä itse työn tehneet tahot. “Yksin ja yhdessä tummin” tehdystä rikoksesta. Ja jos tämän aivopierun seurauksena joku on loukkaantunut, niin se tule lukea mukaan raskauttavana asiana. Tuomioon tulee olla myös niin kova että se toimii varoittavana ennakkopäätöksen vastaaville aivopieruille.

  2. Miten kummassa sateenkaari voi olla seksuaalisesti ja muutenkin sairaiden symboli? Sehän on kaunis voimakas ja täydellinen. Ei sateenkaari kuulu homoille. Keksikää joku ruskean sävy.

  3. Onhan se hyvä että homppelipimppeleille sun muille kierosilmäisen sukupuolihormoonin omaaville on omat suojatiet. Niitten kohdalla ei tarvinne hiljentää?

    • Tuollaisella “suojatiellä” jos ajaa jonkun yli, niin vika on kyllä maalareissa. Täysin idioottimaista toimintaa suvakeilta. Muuhunhan eivät nuo perseensyöjät pystykään.

  4. Noin sairaat päättäjät pitäisi erottaa posi terveestä lihasta syöttämällä heidät kärpäsentoukille kunnes terve liha tulee vastaan.

Comments are closed.