Koti Uutisia Ulkomaat Itävaltalaisidentitäärit vapautettu syytteistä rikollisjärjestöön kuulumisesta

Itävaltalaisidentitäärit vapautettu syytteistä rikollisjärjestöön kuulumisesta

2


Kansallinen Vastarinta kirjoitti toukokuussa 17:ää Itävallan identitääriliikkeen johtohahmoa ja aktivistia syytettävän rikollisjärjestöön kuulumisesta alun perin mafian vastaiseen taisteluun tarkoitetun lain perusteella. Nyt Kronen Zeitung -lehti kertoo 15 aktivistin vapautetun kokonaan syytteistä ja kahden aktivistin saaneen sakkotuomiot.

Sakot ovat suuruudeltaan 240 euroa omaisuuden vahingoittamisesta ja 720 euroa Klagenfurtin yliopiston opettajan kyynärpäätaklauksesta vuonna 2016, jolloin identitäärit protestoivat yliopiston järjestämiä kursseja maahanmuuttajien integroimiseksi itävaltalaiseen työvoimaan. Aktivisti Luca Kerb kommentoi kyseistä tapausta niin, että yliopiston opettaja oli hyökännyt hänen kimppuunsa ja yritti pidättää häntä aktivistien poistuttua luokkahuoneesta.

Syyttäjä yritti saada läpi väitettään, jonka mukaan identitäärien Grazin vihreän puolueen katolla käyttämän “Islamisaatio tappaa” -banderollin voisi laskea vihapuheeksi. Tuomarin mukaan banderolli ei kuitenkaan kritisoinut islamia vaan vihreää puoluetta ja radikaalia islamismia.

Itävallan identitäärien johtaja Martin Sellner kommentoi Breitbartille olevansa ilahtunut oikeudenkäynnin tuloksesta ja lisäsi:

– Tuomarin mukaan identitääriliikkeen aktivismi on laillista ja toimintatavat liikkuvat lain rajoissa, eikä liike sen vuoksi ole rikollisjärjestö. Näemme tämän voittona sananvapaudelle.

Grazin syyttäjä on kuitenkin valittanut oikeuden ratkaisusta. Tätä Sellner kertoo osanneensa odottaa, mutta hän sanoo kuitenkin olevansa luottavainen sen suhteen, että Itävallassa vallitsevat laki ja järjestys.

Lähde: Breitbart

2 KOMMENTIT

  1. Itävallassakin joutuu siis totuuden puhumista syytteeseen. Merkillistä. Saksa on miehitetty maa-alue joten sielä en tällaista toimintaa ihmettele lainkaan. Mutta Itävalta. Maa jonne saksalaiset menevät tekemään uutismediaa koska se ei vielä on niiiin sensuroitu kuin Saksassa.

Comments are closed.