Koti Uutisia Kotimaa Finnair: “Vastaamme vain siitä, että matkustajat pääsevät turvallisesti kohteeseen”

Finnair: “Vastaamme vain siitä, että matkustajat pääsevät turvallisesti kohteeseen”

8

Kuten kirjoitimme aiemmin tällä viikolla, vihreiden lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen häiriköi Finnairin lentoa yrittäessään estää afgaanin karkotuksen Suomesta kieltäytymällä istumasta alas. Lopulta Pennanen joutui itse poistumaan koneesta poliisin saattamana.

Yritysten toimintaa tarkkaileva Finnwatch puolestaan on kritisoinut Finnairia lentoyhtiön osallistumisesta kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden maastakarkotuksiin. Finnairin vastaus kritiikkiin on, ettei yhtiö voi ottaa kantaa maahanmuuttoviraston tekemiin päätöksiin.

– Meidän pitää luottaa siihen, että viranomainen on tehnyt oikeat riskiarviot. Hoidamme ainoastaan sen, että matkustajamme pääsevät turvallisesti kohteeseen, kommentoi Finnairin viestintäpäällikkö Varpu Göös.

Göösin mukaan Finnair ei ole harkinnut maasta karkotettavien kuljetusten lopettamista koneissaan toisin kuin esimerkiksi brittiläinen Virgin Atlantic -lentoyhtiö. Virgin Atlantic ilmoitti kesäkuussa, ettei yhtiön koneissa enää kuljeteta karkotettavia.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista suurin osa palautetaan kotimaihinsa reittilennoilla. Osassa lennoista palautettavien kanssa on mukana poliiseja ja osassa ei. Poliisitarkastaja Mia Poutasen mukaan poliisi on mukana palautuksessa, mikäli viranomaiset arvioivat palautettavan olevan vaaraksi itselleen tai muille.

Lähde: Yle

8 KOMMENTIT

 1. Pitikö niitä alun perin päästää tänne? Nyt sitten veronmaksajat kustantavat tämän palautussirkuksen. Vai että päästetään näitä palautettavia koneisiin vielä ominpäin; homma hanskassa, ei mitään riskiä…

  • Aivan oikein. Jos viranomaiset olisivat hoitaneet niille asetetut työtehtävät, meillä ei olisi nyt palautettavia. Ja ulkomaalaiset rikolliset tietäisivät ettei Suomeen kannata tulla sillä täälä selvitetään kaikki asiat ennen mahdollisen turvapaikkapäätöksen käsittelyä.

   On aina helpompi suojella puhdasta kuin alkaa puhdistaa pilattua.

  • Noh, ne nyt kuitenkin ovat jo täällä ja ne pitää palauttaa takaisin, kävelemällä se ei onnistu.

 2. Finnair on oikeassa. Rahti on rahtia, olkoon se lomailijoita tai maasta karkoitettuja rikollisia.

  Toivottavasti Finnair antaa tälle Ainolle sellaisen opetuksen että muut joilla edes itää samanlaisia aivopieruja, lopettavat ajattelun samalla sekunnilla.

  • Juurikin näin. Massiivisesti alkaisi vituttaa kun määränpäästä on jatkolento tiukalla vaihto-ajalla. Sitten tuollainen soijan voimalla aivonsa ulos pierryt psykoosi-potilas ei suostu laskemaan leveää persettään istuimelle vaan alkaa “pelastamaan” aavikkoeläintä muiden matkustajien kustannuksella.
   Luultavasti se todellakin luuli ettei kone lähde vaan hiekkatossu pelastuu ja viherpeiposta tulee kaikkien vasemmistohörhöjen sankaritar. No kone onneksi lähti tossu mukanaan ilman viherpeippoa.

  • Ilmeisesti Finnairkin tuon hyväksyi. Onhan lafka kuintekin osa One World® -lafkaa. Kyllä, sellainen on ihan oikeasti olemassa.

   Poliitikkomme eli “päättäjämme” (HAHAHAHAHA!!!!) hyväksyvät ja tukevat punaviherpsykoosia myöskin, sillä onhan se kosheria.

 3. Taas väitellään siitä Finnairin, mädättäjien ja viranomaisten joukoissa siitä, kuinka monta enkeliä mahtuu tanssimaan nuppineulan kärjellä.

  1) Hiekka-apinat ulos maasta.
  2) Sitä vastustavat punavihersokeat linnaan.
  3) Huora ulos koneesta ja nokka kohti Berliiniä.

  Yksinkertaiset, järkevät vastaukset ja toimintakeinot eivät tule tässä idioottilandiassa kuuloonkaan.

  Ja mutakuono-ongelma ratkeaa helpoiten siten, ettei mitään mutakuonoja edes ole.

Comments are closed.