Koti Uutisia Israelin Yhdysvaltain-suurlähettiläs: Israelin armeijalle myönnettävä Nobelin rauhanpalkinto

Israelin Yhdysvaltain-suurlähettiläs: Israelin armeijalle myönnettävä Nobelin rauhanpalkinto

6
Ron Dermer.
Ron Dermer.

Israelin Yhdysvaltain-suurlähettiläs Ron Dermer vaatii, että Israelin armeijalle annettaisiin Nobelin rauhanpalkinto siitä hyvästä, että sen sotilaat ovat osoittaneet “uskomatonta pidättyvyyttä taisteluissaan”. Dermer sanoi tämän kristillisen järjestön tilaisuudessa maanantaina pitämässään puheessa, joka julkaistiin Facebookissa.

Suurlähettiläs vertasi puheessaan Hamasin rakettitulta Israeliin Saksan Lontoon-pommitukseen toisen maailmansodan aikana. Dermer kohdisti syyttävän sormensa niihin, jotka “häpeällisesti syyttävät Israelia kansanmurhasta ja jotka laittavat meidät sotarikoksista syytettyjen penkkiin”.

Puhuessaan toimittajille Dermer kuitenkin sanoi, että “ohjus voi osua väärään paikkaan” ja että Israel tekee tiedusteluvirheitä. Suurlähettiläs väitti vielä lopuksi, ettei Israel kohdista hyökkäyksiä siviileihin. Väite on uskomaton, koska konfliktissa tähän menneessä kuolleista yli 600 palestiinalaisesta suurin osa on juuri siviilejä.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Tämä on jo niin paksua ja karkeaa juttua, ettei mitään rajaa. Kai ne olettavat ihmisten yhtyvän tuollaiseen sitä paremmin, mitä pöyristyttävämmin asian esittää.

  • Ainakin israelin oikeistoon tämä puree vallan mainiosti puhumattakaan juutalaismyönteisistä järjestöistä

 2. Tässäkin lienee kyse hyökkäyksestä ja harhauttamisesta enemmän kuin siitä mistä saadaan ihmiset puhumaan. Yleensä kun jotain vastaavia uutisia esitetään julkisuudessa jossa kansan tunteet kuohahtavat (tuppeen sahattu lankkunippu, faksaitut salaiset asiakirjat, mihisterin tekstiviestit, ministerin syntymäpäivät ja lahjusepäily) niin niitä käytetään voitokkaasti keskittämään ihmisten huomio pois jostain paljon suuremmasta asiasta joka viedään kaikessa hiljaisuudessa läpi.

  Kaikki varmaan muistavat lakimuutoksen jota vietiin eteenpäin nimellä “Presidentin valtaoikeuksien kaventaminen”. Moniko tietää mitä muutoksia sillä saatiin aikaiseksi perustuslakiin, jotka lain mukaan olisivat vaatineet kansanäänestyksen? Ei varmaan monikaan. Tai siis, tavallinen sukankuluttaja saattaa muistaa tuosta keskustellun, muttei ole mitään tietoa mitä siinä päätettiin.

  Nyt kun sionisit perusteetta esittävät moisia väitteitä ja vaatimuksia on hyvä muistaa että Ahtisaarikin sai rauhan Nobelin, ja täysin ansiotta. Itse asiassa, sitä ei Nobelin sääntöjen mukaan olisi hänelle edes pitänyt myöntää. No, tulkinnat ovat joustavia. Ja kuten tässäkin tapauksessa, hyökkäys on paras puolustus.

  Ron Dermer voi olla sitä mieltä että israelin armeija tarvitsisi Nobelin rauhanpalkinnon. Minä ole sitä mieltä että Dermer pitäisi alistaa Haagin sotarikostuomioistuimen käsittelyyn syytettynä kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Ja sionisiten armeija pitäisi saada vastuuseen sotarikoksistaan. Molemmat ovat henkilökohtaisia mielipiteitä, eikä niillä sen vuoksi ole sen suurempaa painoarvoa suuntaan tai toiseen.

 3. Usein juutalaisista tai muslimeista puhuttaessa, joku vetää esiin tuon asian, että juutalaisille on jaettu todella paljon nobeleita. Onkohan perusteet olleet yhtä “hyvät”, kuin tässä vaatimuksessa?

Comments are closed.