Koti Uutisia Isossa-Britanniassa äänestyskäytös rodullistuu

Isossa-Britanniassa äänestyskäytös rodullistuu

1

Brittien suurin vasemmistopuolue Labour menettää kovaa vauhtia valkoisia työväenluokkaisia äänestäjiään. Vasemmisto joutuu tukeutumaan yhä vahvemmin maahanmuuttajien ääniin.

UK_Britanniassa_aanestyskaytos_rodullistuu

Ison-Britannian kansalaisten äänestämistä eurovaaleissa selvittänyt tutkimus osoittaa, että kaksi kolmasosaa valkoisista äänesti joko konservatiiveja tai “kansallismieliseksi” kutsuttua UKIP-puoluetta. Kaksi kolmasosaa vasemmistopuolue Labourin äänestäjistä sen sijaan oli maahanmuuttajia. Vain viidesosa valkoisista äänesti vasemmistoa. Labourin vahvinta aluetta ovat nyt maahanmuuttajalähiöt. Huomattava osa Labourin äänestäjistä on siirtynyt UKIP:n kannattajiksi.

Tutkimus muistuttaa myös siitä ikävästä tosiasiasta, että Lontoossa on jo lähes yhtä paljon maahanmuuttajataustaisia kuin valkoisia äänestäjiä. Ilmiö on tuttu myös Suomesta, jossa vasemmisto ei ole kyennyt kosiskelemaan duunaritaustaisia äänestäjiä enää pitkään aikaan.

Trendi kaikkialla länsimaissa on, että rodusta tulee sosioekonomiseen luokkaan verrattuna entistä tärkeämpi äänestyskäyttäytymistä ohjaava tekijä. Vasemmisto on menettänyt asemansa työväenliikkeenä; sen tulevaisuus on ei-eurooppalaisissa.

Lähde: London Evening Standard

1 KOMMENTTI

  1. Ihan hyvä vaan olisi Suomessakin vasemmiston rappeutuminen. Koskaan ei ole vasemmisto ollut Suomen kansalle eduksi.

Comments are closed.