Koti Uutisia Sionismi Israel aloitti Libanonin uhkailun Hizbollahin vaalivoiton myötä

Israel aloitti Libanonin uhkailun Hizbollahin vaalivoiton myötä

5
Hizbollah.

Libanonia Israelin miehitykseltä suojelevan vastarintajärjestön Hizbollahin vaalivoitto on raivostuttanut juutalaisvaltion johtajia. Demokraattisen vaalituloksen selvittyä juutalaiset poliitikot aloittivat välittömästi Libanonin uhkailun, uutisoi al-Manar.

Israelin opetusministeri Naftali Bennett esimerkiksi kirjoitti Twitteriin maanantaina viestin “Hizbollah = Libanon”. Israel on suorittanut säännöllisesti laittomia ohjusiskuja Hizbollah-aktiiveiksi epäiltyjä ihmisiä vastaan. Rinnastamalla Libanonin Hizbollahiin Bennett vihjasi, että vastaavan teurastuksen kohteeksi voivat tulevaisuudessa joutua myös tavalliset siviilit.

Israelilla on kuitenkin korkea kynnys hyökätä maahan, sillä Hizbollah on ajanut juutalaismiehittäjät ulos Libanonista vuosina 2000 ja 2006 sekä amerikkalaiset 1980-luvulla. Sionistit pelkäävät uutta sotilaallista nöyryytystä.

Hizbollahin johtaja Hassan Nasrallah kommentoi vaaleja toteamalla, että parlamentaarinen voitto tukee Hizbollahin sotilaallisia tavoitteita. Mitä enemmän sananvaltaa järjestöllä on lainsäädäntöön ja muihin yhteiskunnallisiin kysymyksiin, sitä voimakkaampaa on myös Hizbollahin aseellinen vastarinta sionisteja vastaan. Nasrallah myös paljasti, että muun muassa Yhdysvallat yritti huonolla menestyksellä manipuloida vaaleja.

Hizbollahin vaalivoitto on kirvellyt sionisteja erityisen paljon siksi, että Israel ja Yhdysvallat ovat propagandassaan väittäneet Hizbollahin kannatuksen “romahtaneen” Syyrian sodan myötä. Syyriassa pääosin shiialainen Hizbollah on taistellut hallituksen rinnalla Israelin tukemia sunnilaisia ääri-islamisteja vastaan.

Israelin ja Yhdysvaltojen propagandan mukaan Hizbollah menetti arabimaailman luottamuksen “teurastamalla muita muslimeja”. Libanonin vaalit kuitenkin osoittivat, että kansalaiset arvostivat sitä, että Hizbollah puolusti Syyrian laillista hallitusta sekä taisteli Isisin ja al-Qaidan terrorismia vastaan. Hizbollah nauttii myös vankasta kristittyjen tuesta.

Mikäli Israel olisi saavuttanut tavoitteensa ja ääri-islamistit olisivat korvanneet Syyrian nykyisen hallituksen, olisi terrorismi levinnyt Syyriasta pian myös Libanoniin. Äänestäjät palkitsivat Hizbollahin siitä, että se suojeli jälleen menestyksekkäästi kotimaataan sekä sionisteilta että ääri-islamisteilta.

Lähde: al-Manar

5 KOMMENTIT

Comments are closed.