Koti Artikkelit Vapunpäivänä 2018 kirjoitettiin historiaa

Vapunpäivänä 2018 kirjoitettiin historiaa

2

Vastarintaliikkeen mielenosoituksia vapunpäivänä voi nyt hyvällä syyllä sanoa vakiintuneeksi perinteeksi; teimme tämän nyt kolmantena vuotena peräkkäin.

Vuoden 2018 kansallissosialistinen kunnianosoitus pohjoismaiselle työväelle oli kuitenkin hieman toisenlainen aikaisempiin vuosiin verrattuna. Osin siksi, että järjestimme kaksi mielenosoitusta samanaikaisesti ja osin sen vuoksi, että toinen niistä pidettiin niinkin pohjoisessa kuin Bodenissa.

Nämä asiat eivät välttämättä kuulosta kovin merkityksellisiltä asiasta tietämättömille. Tosiasia on kuitenkin, että jo pelkästään nämä asiat tekevät vapunpäivästä 2018 ainutlaatuisen päivän taistelussa kansamme selviytymisen ja vapauden puolesta. Norlannista on kansallismielisen liikkeen ollut aina vaikeaa saada kunnollista jalansijaa. Aiemmin olemassa olleilla kansallismielisillä ryhmittymillä on ollut pienilukuisempaa edustusta yksittäisillä paikkakunnilla. Puuttuva kiinnostus Norlannissa kansallismielistä toimintaa kohtaan heijastuu myös tekokansallismieliseen liikkeeseen; ruotsidemokraatit saivat viime vaaleissa vähemmän ääniä kuin keskimäärin koko Norlannissa, Gävleborgia lukuun ottamatta. Vähiten koko maassa ruotsidemokraatit saivat tuolloin ääniä Västerbottenin läänistä.

Pohjoismainen Vastarintaliike on hitaasti mutta varmasti onnistunut kääntämään tuota negatiivista trendiä sekä liikkeen 4. ryhmän (Ala-Norlanti) että 6. ryhmän (Ylä-Norlanti) kautta. Olemme kehittyneet vahvaksi ja luonnolliseksi osaksi katukuvaa monilla norlantilaisilla paikkakunnilla. Suuri määrä julkisia aktiviteetteja on järjestetty useissa Norlannin kaupungeissa viime vuosina, Bollnäsissä on pidetty mielenosoitus ja perusaktivismin määrä on sillä tasolla, että norlantilaisesta Luulajasta tuli eniten aktivismiraportteja vuonna 2017.

Aktivismin määrä on kasvanut Norlannissa viime vuosina.

Ei ole sattumaa, että Boden on yksi niistä kunnista, joissa asetumme ehdolle tulevan syksyn vaaleissa. Sattumaa ei ole sekään, että pidimme siellä tämän vuoden vappumielenosoituksista toisen. Tässä kohtaa täytyy myös mainita, että vielä muutama vuosi sitten Bodenissa liikkellä ei ollut lainkaan toimintaa. Niinpä kirjoitettiin kappale tärkeää historiaa, kun mobilisoimme lähes 200 ihmistä kansallissosialistiseen mielenosoitukseen Bodeniin. Osallistujista 70 prosenttia oli Norlannista. Mielenosoitus oli ensimmäinen kansallissosialistinen mielenosoitus laatuaan Ylä-Norlannissa.

Itse mielenosoittajien lisäksi sadat ihmiset olivat tulleet seuraamaan mielenosoitustamme, eivätkä he kuuluneet vastamielenosoittajiin. Tästä joukosta iso osa on mahdollisia osallistujia seuraavaan kansallismieliseen mielenosoitukseen seudulla ja osa taas jopa potentiaalisia rekrytoitavia järjestöön. Kansallissosialismi onkin tullut Norlantiin jäädäkseen, ja tämän me näytimme vapunpäivänä selvästi!

Pystyimme järjestämään kaksi kansallismielistä mielenosoitusta samaan aikaan, mitä ei olisi voinut ajatellakaan vielä pari vuotta sitten. Ajatelkaa, että ennen onnistunutta mielenosoitustamme Borlängessä vapunpäivänä 2016 kansallismielisessä liikkeessä ei ollut koko Ruotsissa ainuttakaan toimijaa, joka olisi onnistunut keräämään sellaista määrää osallistujia kuin mitä Bodenin mielenosoituksessamme oli nyt paikalla. Samaan aikaan me keräsimme Ludvikaan 400 osallistujaa. Kahden mielenosoituksen järjestäminen samanaikaisesti on todellinen uroteko, jolla kirjoitetaan historiaa.

Moni ei osaa kuvitella, paljonko työtä vaaditaan todellisen oppositiomielenosoituksen järjestämiseen, joka ei saa tukea sen koommin valtamedialta kuin viranomaisiltakaan. Siihen tarvitaan luvat, dialogia poliisin kanssa, äänentoistolaitteet, turvallisuus, kokoontumispaikat, puheet, mobilisointia, lippuja ja banderolleja, puhujanlava, pakettiauto ja tuhat muutakin yksityiskohtaa.

Erityisen raskasta järjestäminen on sellaisille, jotka eivät ole sitä koskaan aikaisemmin tehneet. Vastarintaliikkeen johtavalla valtuustolla on jo hyvin kokemusta asiasta. Päätimme kuitenkin tietoisesti sekaantua mielenosoitusten järjestelyihin niin pienessä määrin kuin suinkin ja jättää organisointi Norrbottenin ja Taalainmaan paikallisille kyvykkäille ihmisille.

Ei ole liioiteltua sanoa, että tarvittiin vielä tuplasti aiempaakin vahvempi järjestö, jotta selvisimme järjestämisestä nyt, kun mielenosoituksia oli kaksinkertainen määrä. Tämän teimmekin mallikkaasti. Pohjoismainen Vastarintaliike on hyvin organisoitu ja marssii tasaisesti eteenpäin. Tämän näytimme toteen 1. toukokuuta!

Ludvikan mielenosoitus sai suurta tukea kansalta.

Viimeisimpänä ja ehkä vähäisimpänä mutta kuitenkin osaltaan tärkeänä yksityiskohtana mainittakoon, että teimme ennätyksen sekä suorien lähetystemme katsojamäärissä että saamissamme rahalahjoituksissa saman päivän aikana. Historiallisesta näkökulmasta katsottuna tämä ei ehkä ole kuin pieni yksityiskohta, mutta se on pitävä todiste siitä, että meillä on yhä suurempi ja laajempi kansan tuki takanamme.

1. toukokuuta 2018 ansaitsee totisesti paikan tulevaisuuden historiankirjoissa otsikolla “Pohjolan kansallissosialistinen vapautus”. Kiitos teille kaikille, jotka teitte päivästä mahdollisen, kaikille kovapintaisista aktivisteista anonyymeihin rahalahjoittajiin. Nyt taistelu jatkuu, ja seuraavia historiankappaleita tullaan kirjoittamaan. Nähdään Gotlannissa Almedalen-viikolla!

Simon Lindberg

Nordfront.se

2 KOMMENTIT

Comments are closed.