Koti Uutisia Ikea-puukottajan oikeudenkäynti alkoi tänään

Ikea-puukottajan oikeudenkäynti alkoi tänään

2
Abraham Ukbagabir tappoi valkoisen äidin ja hänen poikansa Västeråsin Ikeassa 10. elokuuta. Yllä oleva kuva on poliisin kuva tekijästä.
Abraham Ukbagabir tappoi valkoisen äidin ja hänen poikansa Västeråsin Ikeassa 10. elokuuta. Yllä oleva kuva on poliisin kuva tekijästä.

55-vuotias Carola Herlin ja hänen 28-vuotias Emil-poikansa olivat juuri lähteneet kesämökiltään ostoksille Västeråsin Ikeaan. Lähes heti heidän saavuttuaan tavarataloon Abraham Ukbagabir hyökkäsi heidän kimppuunsa ja molemmat menehtyivät hetkeä myöhemmin vammoihinsa.

Ukbagabir on paljastanut kuulustelujen ja mielentilatutkimuksen aikana puukottaneensa Carola ja Emil Herlinin, koska hän oli suunniltaan juuri ennen veritekoaan vastaanottamastaan maastakarkotuspäätöksestä. Tutkimusten mukaan Ukbagabirilla oli tekohetkellä metamfetamiinia veressään.

Ukbagabir valitsi kyseiset kaksi henkilöä uhreikseen siksi, että he näyttivät ruotsalaisilta; hän on kertonut ajatelleensa, että murhaamalla kaksi ruotsalaisilta näyttävää ihmistä tapaus saisi paljon julkisuutta osakseen. Kaksoismurhaaja on paljastanut myös, että jos hän olisi saanut luvat yhteen pistooliin, hän olisi käyttänyt sitä tappamiseen.

Tämänpäiväisessä oikeudenkäynnissä Ukbagabir kiisti tehneensä rikoksen siitä huolimatta, että hän on jo kerran tunnustanut tapon ja paljastanut motiivinsa. Ukbagabir toisaalta tunnusti syyllisyytensä törkeään pahoinpitelyyn ja kuolemantuottamukseen.

Lähteet: Nordfront.se, Expressen

Aiheeseen liittyen:

Västeråsissa järjestettiin mielenosoitus Ikeassa puukotettujen muistolle
Ikea-puukottajasta valvontakameran kuvat julki

2 KOMMENTIT

Comments are closed.