Koti Uutisia Kotimaa Helsingin poliisi perustaa eläinrikosyksikön

Helsingin poliisi perustaa eläinrikosyksikön

9

Poliittinen Poliisi (PolPo) on ensimmäistä kertaa pitkään aikaan perustamassa yksikön, jota jopa kansallissosialistikin voi kannattaa. Helsingin PolPo on nimittäin perustamassa eläinrikosyksikön, jonka tehtävänä on keskittyä vain ja ainoastaan eläimiin kohdistuneisiin rikoksiin. Tämä on erittäin positiivinen uutinen maassa, jossa on totuttu siihen, että “resurssipulassa” toimivalta Suomen poliisilta löytyy yllättäen varoja vain esimerkiksi vihapuhepoliiseihin ja muuhun joutavaan toimintaan.

Uuden ryhmän perustamisen taustalla on toki synkkä uutinen; eläimiin kohdistuneiden rikosten määrä on viimeisen viiden vuoden aikana noussut nopealla tahdilla. Eläinrikosyksikön päämääräinen tehtävä tulee olemaan tämän kaltaisten rikosten selvittäminen ja ehkäiseminen.

– Eläimiin liittyvien rikosten tutkintaryhmä on yhteyspiste, johon eri yhteistyötahot voivat ottaa yhteyttä, kun tarvitsevat poliisin asiantuntemusta eläimiin liittyvissä asioissa, kertoo Helsingin poliisilaitoksen rikostutkintayksikön johtaja, rikosylitarkastaja Jonna Turunen.

Kansallinen Vastarinta toivottaa poliisin eläinsuojeluyksikölle onnea ja menestystä maamme eläinten oikeuksien turvaamisessa. Toivommekin lisää tämän tyyppistä toimintaa ja vähemmän poliittista ahdistelua.

Lähde: Poliisi

9 KOMMENTIT

 1. Ensimmäinen hyvä uustinen polposta sitten sen syntymisen. Ehkä tulee vielä se päivä, kun ei tarvitse enää käyttää nimitystä polpo, vaan että poliisi tekee vain ja ainoastaan sen työn mikä sille kuuluukin, vailla poliittisia intohimoja.

 2. Tämä on hyvä uutinen, mutta vielä kun näistä eläimiin kohdistuvista rikoksista saisi ankaria rangaistuksia eikä pelkästään sakkoja niin tästäkin olisi huomattavasti enemmän hyötyä.

  • Aivan samaa mieltä. Mitä ihminen voi tehdä eläimelle, voi tehdä myös toiselle ihmiselle matalalla kynnyksellä. Eläimelle on helppo olla julma, mutta on myös helppo löytää julmat ihmiset.

 3. Eläimiin kohdistuneiden rikosten määrä osoittaa aika hyvin, minkälaisia zombeja nyky-yhteiskunta tuottaa. Inhimillisyys ja lämpö korvataan somella ja digitaaliamfetamiinilla, jota myös peliaddiktioksi ja älypuhelin riippuvuudeksi kutsutaan. Sairas yhteiskunta tuottaa sairaita yksilöitä.

 4. Hyvä että vihdoin tällainen yksikkö perustettiin, mutta seuraavaksi on nostettava reippaasti tuomioita eläinsuojelurikoksista.

  • Kyllä! Kuolemantuomio eläimiin ja luontoon kohdistuvista rikoksista on oikea.

   • Annetaan luonnon hoitaa homma. Vuorokausi tai pari muurahaispesässä persaus ja nivuset hunajalla voideltuina lievistä rikkomuksista, pahemmista viikko. Kunnon rötöksistä krokotiilisafari Niilillä ilman venettä tai uimakoulu piranjalammikossa.

 5. Suomen väestöön on ilmeisesti pesiytynyt muutakin kun kultamunia.

 6. Liinan kuviointi viittaa tekijään ellei ole lavastus.
  Lampunhengellä ei ole 9 elämää.

Comments are closed.