Koti Uutisia Ulkomaat Google tarkkailee Mastercardin käyttäjien ostoksia myös Internetin ulkopuolella

Google tarkkailee Mastercardin käyttäjien ostoksia myös Internetin ulkopuolella

4

Googlen ja Mastercardin välillä on olemassa salassa pidetty sopimus luottokorttiyhtiön ja Googlen tietojen välityksestä. Asiasta on julkisuudessa kertonut henkilö, jolla on sisäistä tietoa asiasta.

Tiedon vuotaneen henkilön mukaan Google on maksanut Mastercardille miljoonia siitä, että he pääsevät luottokorttiyhtiön asiakastietoihin käsiksi. Näiden tietojen perusteella Google on tarkkaillut ihmisten ostoksia myös Internetin ulkopuolella.

Tuore tieto Googlen ja Mastercardin välillä tulee pahaan paikkaan kummallekin yritykselle. Google joutui äskettäin myöntämään, että se on kerännyt Android-puhelimien paikkatietoja salaa, jopa puhelimista, joiden käyttäjät ovat kieltäytyneet paikkatietojen antamisesta. Mastercard on vastaanottanut suurta kritiikkiä yhteistyöstään juutalaisen miljardööri [b]George Sorosin[/b] kanssa “hyväntekeväisyysprojekteissa”, jonka tavoitteena on antaa apua “pakolaisille”.

Lähteet: Hacker News, Reuters

4 KOMMENTIT

  1. Google nyt vakoilee kaikkia kuten Facebook, Twitter, Whats up ja ynnämuut. Brave/VPN selainta ja TOR-verkkoa kannattaa käyttää. Wickr -kryptattu messenger ohjelma on turvallinen ja hyvä kommunikointiin, se ei luovuta tietoja kenenkään käskystä.

    • Kookkeli on kyllä nykyään yksi pelsepuuppi, etenkin puhelimissa; yrittäkääpäs kääntää Googlen sijaintitiedot ja Play servicet pois päältä. Location jyllää taustalla vaikka on muka off ja play service täytyy pistää “disable”-tilaan ja vielä senkin jälkeen käyttää “force stop”-toimintoa.

      • Minulla ei tuollaisia ole kännykässä. Minulla on näppäimet siinä puhelimessa. Sillä ei surfailla.

        • Mull’on varakännynä smarttiluuri, jossa moisia ihmettelen ja jota käytän lähinnä navina. Käyttöluuri näppäimillä varustettu tuplasimmi Nokia ilman dingeldangeleita.

Comments are closed.