Koti Uutisia Ulkomaat Facebook oli tägännyt asiakkaitaan “maanpetos”-leimalla

Facebook oli tägännyt asiakkaitaan “maanpetos”-leimalla

2

Danmarks Radio raportoi viime viikolla siitä, kuinka Facebook on luokitellut ihmisiä kiinnostuneiksi maanpetoksesta. Yrityksen omien tietojen mukaan tägiä käytettiin kohdentamaan mainontaa. Ihmisten ajan ja huomion myyminen yrityksille, siis mainonta, on yksi Facebookin päätulonlähteistä.

Facebookin edustaja Joe Osborne kertoi medialle, että he olivat poistaneet kyseisen kiinnostuksen kohdetta ilmaisevan kategorian jo viikko sitten, koska “se oli laitonta”.

Tanskalaiset journalistit halusivat ehdottomasti tietää, kuinka monta venäläistä oli laskettu kiinnostuneeksi maanpetoksesta. He päättelivät luvuksi 65 000, vaikka Facebookin algoritmin kategoria oli maailmanlaajuinen.

Valtamedian Venäjä-vastaiseen narratiiviin uskovat journalistit myös epäilivät Venäjän valtion käyttävän tägiä tunnistaakseen omat petturinsa. Jos eri maiden tiedustelupalvelut hoitavat tehtävänsä, niin maanpetoksella tägättyjen ihmisten rekisterit tuskin ovat mitään uutta minkään maan kohdalla.

Lähde: RT

2 KOMMENTIT

  1. Patrotismin ero maanpetokseen voi olla häilyväinen. Esim. jääkärit vuosina 1915-1918 syyllistyivät selkeästi maanpetokseen, mutta tänään ovat lähinnä sankareita, paitsi vasemmiston silmissä.
    Jos joku suunnittelee “vallanvaihtoa”, joko verettömästi, tai verellisesti hänkin siis syyllistyy maanpetokseen, jos hanke epäonnistuu. Joten…tulee onnistua jos aloittaa 😀

    Itse voisin ihan mielelläni tulla facebookin leimaamaksi…olisi niin suuri kunnianosoitus, että nöyrästi nimikkeen kantaisin 🙂

Comments are closed.