Koti Uutisia Talous Kiinalainen öljyjalostamo vaihtoi amerikkalaisen öljyn iranilaiseen

Kiinalainen öljyjalostamo vaihtoi amerikkalaisen öljyn iranilaiseen

5

Kuten Kansallinen Vastarinta uutisoi viime viikolla, ovat sionistien asettamat Iran-vastaiset öljypakotteet vastatuulessa, sillä muun muassa Kiina ei koe Iranin painostamista mielekkääksi. Yhdysvallat painostaa Irania siksi, että maata pidetään sotilaallisena uhkana juutalaisvaltio Israelille.

Itsenäinen kiinalainen öljyjalostamo Dongming Petrochemical Group iski takaisin ilmoittamalla lopettaneensa kokonaan raakaöljyn ostamisen Yhdysvalloista ja suosivansa tästä lähtien iranilaisia toimittajia.

Myös Etelä-Korea on ilmoittanut, ettei se aio osallistua Iranin öljysaartoon. Iranilainen talousjulkaisu Financial Tribune paljasti, että Kiina suunnittelee lisäksi korkeampia tullimaksuja amerikkalaiselle raakaöljylle.

Viime kuussa Yhdysvaltojen öljykuljetukset Kiinaan nousivat 400 000 tynnyriin päivässä, mutta Kiinan suunnittelemat 25 prosentin tullimaksut muuttaisivat kehityksen suuntaa radikaalisti. Tullit ovat vastine Donald Trumpin ja Rothschild-pankkiiri Wilbur Rossin “kauppasodalle” Kiinaa vastaan.

Yhdysvaltojen “kauppasota” voi johtaa siihen, että Kiina alkaa suosia öljyhankinnoissaan entistä useammin Lähi-idän ja Länsi-Afrikan maita. Tämä puolestaan voi johtaa dollarivaluutan ja täten Yhdysvaltojen kansainvälisen poliittisen ylivallan heikentymiseen.

Lähde: Financial Tribune

5 KOMMENTIT

  1. Ei ole yhdysvaltalaista öljyä markkinoilla, sen ne laittavat jemmaan itselleen.
    Kaikki öljy mitä yhdysvallat kauppaa on peräisin muista maista esim. meksiko, irak, libya etc. valtioterrorismin uhri, jonka luonnonvarat ovat vieneet monikansalliset yhtiöt amerikkalaisten avustuksella.

  2. Kiina on suvereeni valtio, suvereenit valtiot tekevät itsenäistä talouspolitiikkaa. Toisaalta olikos se Keskisen Vesan opetus että ostetaan sieltä mistä halvimmalla saadaan.

  3. Strategisesti kaikkein tärkein tekijä riippumattomuudessa Yhdysvalloista ulkomaankaupassa ovat kuljetukset. Niin kauan kuin meriherruus on USA:lla, on sillä myös kriisin tullen viimeinen sana siitä kuka käy kauppaa ja kenen kanssa. Tai paremminkin siitä kuka EI käy kauppaa kenenkin kanssa.

    Silkkitie on Kiinan vastaus. Tässä Pepe Escobar’in analyysia:
    www (piste) sott (piste) net/article/330404-Pepe-Escobar-Why-the-New-Silk-Roads-terrify-Washington

    Maayhteyden aktivoiminen vääjäämättä vähentää riippuvuutta laivastoherruudesta. Mutta Silkkitie vaatii enemmän poliittisia kavereita ja siten myös poliittista pääomaa, pelkkä aseylivoima ei riitä. Kulkeehan tuo reitti usean valtion kautta. Lisäksi vaaditaan Kiinalta uutta geopoliittista strategiaa radan puolustamiseksi aseellisesti.
    www (piste) globalresearch (piste) ca/chinas-military-interests-along-the-silk-road-stretch-from-sea-to-shining-sea/5647536

    Huomionarvoista on, että ensimmäinen koejuna on jo läpäissyt reitin.
    www (piste) xinhuanet (piste) com/english/2017-11/14/c_136749693.htm

    Trans-Arabian Railway. Persianlahden kapeikot vääjäämättä suljetaan jossain tulevista sodista. Tästäkin syystä Maayhteys Lähi-Idän ja Aasian välillä on välttämättömyys. Venäjän vastaus tähän on Trans-Arabian Railway.
    duckduckgo (piste) com/lite/?q=%22Russia%20Building%20The%20Trans-Arabian%20Railway%20Will%20Make%20The%20Saudis%20More%20Multipolar%22

    Kaasuputki. Jo pitkälle rakennettu Venäjä – Kiina kaasuputki on tunnettu tosiasia.

    Samalla on menossa valmistelut kaasuputkelle, joka kulkee Venäjältä Pohjois-Korean (myöhemmässä vaiheessa yhdistyneen Korean) kautta Etelä-Koreaan ja Japaniin asti. Vain kapea salmi välissä.

    — Kolmas yritys se toden sanoo.

Comments are closed.