Koti Uutisia Ulkomaat EU:n some-jätit reagoivat vihapuheeseen yhä nopeammin

EU:n some-jätit reagoivat vihapuheeseen yhä nopeammin

2

EU:n viranomaisten tietojen mukaan muun muassa Google, Twitter, Facebook ja Microsoft reagoivat ”vihapuheeseen” ja muihin merkattuihin julkaisuihin aiempaa tehokkaammin. Tällä hetkellä keskimäärin yhdeksän kymmenestä merkatusta julkaisusta käsitellään vuorokauden sisällä. Vuorokauden aikaikkunassa yhtiöt myös poistavat 72 prosenttia laittomasta materiaalista. Vuonna 2016 vastaavat lukemat olivat yli puolet vähemmän. 

EU:n Vera Jourova onkin tyytyväinen tämän hetkiseen tulokseen. Hän ja somejätit ovat löytäneet ”oikean lähestymistavan” vihapuheen ja laittoman materiaalin kitkemiseen. EU haluaakin nyt jatkaa yhtiöiden painostusta ”sopimattoman” materiaalin poistamiseksi. Seuraavana kohteina ovat valeuutiset, etenkin EU:n parlamenttivaalien aikana. 

Viime vuonna juutalaisomisteinen Facebook on kertonut panostaneensa automaattiseen ”vihapuheen” tunnistamisalgoritmeihin. 

Lähde: Al Jazeera

2 KOMMENTIT

  1. Niinpä, “vihapuhe” ja “laiton materiaali” on vain keppihevonen sananvapauden ja totuuden kitkemiseksi, on vain yksi totuus ja se on se suurin valhe jota halutaan levittää.
    Tietämätön kansa on helpointa hallita.

  2. Pois sieltä jutkujen cyber-maailmasta, ihmiset!

    Ettekä sitten äänestää enää sitä perkeleen shalom-porukkaa näissä vaaleissa!

Comments are closed.