Koti Uutisia Sionismi Entinen CIA-upseeri: Amerikka ei onnistu kiristämään Irania öljysaarrolla

Entinen CIA-upseeri: Amerikka ei onnistu kiristämään Irania öljysaarrolla

2

Yhdysvaltojen sionistihallitus on ilmoittanut jälleen uusista talouspakotteista Irania vastaan. Yhdysvallat yrittää aiheuttaa Iraniin vallankaappaukseen johtavan talouskriisin, sillä maata pidetään suurimpana sotilaallisena vastavoimana juutalaisvaltio Israelille.

Sionistipresidentti Donald Trump ilmoitti alkuviikosta, että Amerikka aikoo pakottaa kaikki maailman valtiot boikotoimaan iranilaista öljyä. Mikäli jokin valtio jatkaa kaupankäyntiä Iranin kanssa, voi Yhdysvallat aiheuttaa sille suuria taloudellisia ongelmia sulkemalla niskoittelijan kansainvälisen dollarimaksujärjestelmän ulkopuolelle.

Asiasta ilmoitti Israelin sätkynukkena tunnettu ulkoministeri Michael Pompeo. Ulkoministerin mukaan Amerikka joutuu turvautumaan nollatoleranssiin taloussodassaan Irania ja sen kauppakumppaneita vastaan.

Talousjulkaisu Bloombergin haastattelema entinen CIA-upseeri Paul Pillar kuitenkin näkee, että entistä rajummissa pakotteissa on kyse epätoivosta. Yhdysvaltoja hallitseva sionistilobby joutuu turvautumaan yhä kovempiin otteisiin, koska sanktiot eivät ole kyenneet tuhoamaan Iranin hallintoa.

Pillar muistuttaa, että Iran on kulkenut Lähi-idässä viime vuodet voitosta voittoon painostuksesta huolimatta. Iran tekee edelleen tiivistä yhteistyötä Israelin pelkäämän Hizbollahin kanssa, ja Hizbollah on edelleen Libanonin voimakkain poliittinen liike. Iranin tukemat huthit taistelevat edelleen sionistien kanssa liittoutunutta Saudi-Arabiaa vastaan Jemenissä. Lisäksi Iranin liittolainen Bašar al-Assad on selvinnyt voittajana Syyrian sisällissodasta.

Vaikka Amerikka on pyrkinyt tuhoamaan Iranin finanssi-, energia-, vienti- ja lentoteollisuudet, Iran on jatkanut päättäväisesti itsenäistä politiikkaansa, Pillar muistuttaa. “Iranin Lähi-idän-politiikkaa ei motivoi raha vaan Iranin turvallisuusstrategia”, entinen CIA-upseeri summasi.

Lähde: Bloomberg

2 KOMMENTIT

  1. Tällaiset suurisuuntaiset ja laajalle julkisuuteen levitettävät “kiristysoperaatiot” eivät niinkään ole suunnattu yksittäistä “kohdevaltiota” vastaan. Niiden kohteena ovat kymmenet ja kymmenet valtiot, joille jatkuvasti esitetään kiristysvaatimuksia ja “pienten palvelusten” tekemistä USA:n herruuteen alistumiseksi: Katsokaa mitä teillekin voi tapahtua, jos ette suostu.

    Todellinen diplomatia tehdään kulissien takana eikä valtamediassa.

Comments are closed.