Koti Uutisia Dalai-lama: Eurooppa ottanut vastaan liikaa pakolaisia

Dalai-lama: Eurooppa ottanut vastaan liikaa pakolaisia

1

UK_dalailama

Tiibetin hengellisen johtajan mielestä Eurooppaan on saapunut liikaa pakolaisia. Dalai-lama Tenzin Gyatsoa haastateltiin saksalaiselle Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehdelle Pohjois-Intiassa. Haastattelu julkaistiin tiistaina.

“Kun tarkkailemme yksittäisten pakolaisten kasvoja, erityisesti naisten ja lasten, tunnemme heidän kärsimyksensä. Jokaisen vähänkin onnekkaamman ihmisen velvollisuus on auttaa heitä. Toisaalta, heitä on nyt liikaa. Euroopasta, tai esimerkiksi Saksasta, ei voi tulla arabimaata. Saksa on Saksa”, lausui dalai-lama naurahtaen.

“Heitä on niin paljon, että tämä on jo käytännössä vaikeaa. Myös moraalisesti katsoen näiden pakolaisten oleskelun täytyisi mielestäni olla vain väliaikaista. Tavoitteen tulisi olla, että he palaisivat kotimaihinsa auttamaan näiden jälleenrakentamisessa”, Gyatso jatkoi.

Dalai-lama painotti jo vuonna 2014 Italian-vierailunsa aikana, että pakolaiskriisissä tulisi muistaa kauaskatseinen ajattelu sekä hallitusten panos yhteiskuntien kehittämisessä, jotta pakolaisuhan alla olevat ihmiset voisivat pysyä turvallisesti kotimaissaan.

Viime vuoden aikana Saksaan rekisteröitiin saapuneeksi reilusti yli miljoona turvapaikanhakijaa.

Lähteet: FAZ, Turun Sanomat

1 KOMMENTTI

  1. Tässä se nähdään. Vaikka on hengellinen ihminen niin ei tarvitse olla selkärangaton. Hengellinenkin ihminen saa olla hyvinkin jyrkkä, silloin kun tietää olevansa oikeassa.

    Sama meillä suomalaisilla. Vaikka tunnemmenkin empatiaa ja haluamme auttaa hädänalaisia, niin sotilaita ja sotarikoksia pakoilevia ei tarvitse ottaa vastaa. Se ei ole meidän eikä heidän kotimaansa etu. Ne jotka ovat tehneet rikoksia, niiden tule joutua niistä edesvastuuseen. Se on oikeusja kohtuus.

Comments are closed.