Koti Uutisia Dalai-lama Italiassa: pakolaisongelmaa käsiteltävä kauaskatseisemmin

Dalai-lama Italiassa: pakolaisongelmaa käsiteltävä kauaskatseisemmin

2

UK_Dalai-lama_Italiassa

Tiibetin hengellinen johtaja ja Nobel-palkittu dalai-lama painotti torstaina Italian-vierailunsa aikana hallitusten panosta yhteiskuntien kehittämisessä, jotta pakolaisuhan alla olevat ihmiset saattaisivat pysyä turvallisesti kotimaissaan. Dalai-lama tapasi buddhalaisia eri puolilta Italiaa Pohjois-Toscanassa sijaitsevassa Pomaian luostarissa lähellä Pisan kaupunkia. Viikonlopun aikana hän osallistuu myös erilaisiin opetustilaisuuksiin Livornossa Toscanan rannikkoalueella.

Toimittajan kysyessä dalai-lamalta tämän mielipidettä Italiaa kohtaavaan pakolaiskriisiin totesi dalai-lama, että “italialaiset ja erityisesti sisilialaiset osoittavat, että heillä on suuri sydän, mutta pakolaisongelman ratkaisemiseksi on tarpeen puuttua ongelmiin kyseisissä maissa ja ponnisteltava lopettamaan sodat, jotka aiheuttavat ihmisten pakenemisen”. Hän lisäsi myös, että “tämä vaatii kauaskatseista ajattelua tehokkaan lopputuloksen saavuttamiseksi”.

Italian hallitus on arvioinut, että maahan on saapunut pelkästään tämän vuoden ensimmäisen viiden kuukauden aikana noin 40 000 pakolaista, toisin sanoen arviolta sama määrä kuin koko viime vuonna.

Viime lokakuussa Italian hallitus aloitti Mare Nostrum -nimisen etsintä- ja pelastusoperaation sen jälkeen, kun lähes 400 pakolaista kuoli veneonnettomuuksissa Sisilian rannikon läheisyydessä. Kyseiselle Välimeren saarelle hakeutuu runsaasti pakolaisia etenkin Pohjois-Afrikasta. Joidenkin oppositiopoliitikkojen mukaan hanke on liian kallis ja se rohkaisee ainoastaan salakuljettajia ahtaamaan pakolaisia huteriin veneisiin Välimeren yli Italiaan, joka nähdään porttina muuhun Eurooppaan.

Lähde: ANSA

Aiheeseen liittyen:

Italia pelastanut tuhansia Eurooppaan laittomasti pyrkiviä
Italian sisäministeri: 600 000 afrikkalaista valmiina tulemaan Eurooppaan
Italia pelastanut päivässä merihädästä yli tuhat laitonta siirtolaista

2 KOMMENTIT

 1. Kuinka moni esim. Italiaan tulleista on lähtöisin maista, joissa soditaan? Dalai Lama on sinänsä oikeassa, mutta tulee kommentillaan vahvistaneeksi oletusta, että kaikki Eurooppaan tulijat olisivat sotaa paossa.

  Jos näin olisi, lähtömaa mukaan lukien maat, joiden läpi tulijat kulkevat kohti Eurooppaa, pitäisi olla sodassa. Mutta miksi joku pakenisi sotaa maahan, jossa on myös sota? Entä miksei henkilö jää matkallaan ensimmäiseen maahan, jossa ei sodita? Näin varsinkin, kun ”pakolaisia huteriin veneisiin ahtavien” ihmissalakuljettajien taksat ovat korkeat ja huolenpito asiakkaistaan olematonta?

  Jos taas on henkensä hädässä sotaa paossa, miksi lähteä hengenvaaralliseen merenylitykseen?

  Oletankin, että enemmistö tulee Eurooppaan elintasosyistä. Joko henkilökohtaisista tai sitten perheen/suvun satsauksena. Eikä tällaisilla henkilöillä ole mitään menetettävää. Yhtäkaikki heidän motiivit ovat itsekkäät, mikä tulijoille sallitaan, mutta eurooppalaisille siirtolaisvirran vastaanottajille ei.

  Ziomedian/ poliitikkojen junttaus ”sotapakolaisuudesta” ja ”Välimereen hukkumisista” ovat niin vahvoja mielikuvia, että niihin on paha väittää vastaan.

  Siksi ei olekaan ihme, että tavallinen, rehellinen eurooppalainen uskoo tulijoiden tulevan vilpittömin aikein, paossa ”henkensä edestä”.

  Systeemi onkin rakennettu niin, että Eurooppaan tunkeutuvan henkilön ei nimenomaan tarvitse olla rehellinen ja vastavuoroinen eurooppalaisia kohtaan, vaan hän voi keskittyä vain ja ainoastaan omaan etuunsa. Mutta tämä on tabu julkisessa keskustelussa. Virallisesti tulijat ovat ”paossa sotaa” ja hukkuvat sen takia Välimereen. Ja kaikki tämä menee meidän itsekkäiden eurooppalaisten piikkiin…

  Näin kieroa tarinaa ei voi kehittää ketkään muut kuin em. Euroopan hävittämiseen pyrkivät voimat.

Comments are closed.