Koti Uutisia Brysselin terroristi oli pakolaisoikeusaktivisti

Brysselin terroristi oli pakolaisoikeusaktivisti

0

Ensimmäinen Brysselin hyökkäyksistä syytetty on pakolaisoikeusaktivisti ja “freelancetoimittaja”, joka eli Euroopan unionin päämajan naapurissa.

UK_hattumies

Faycel Cheffoun uskotaan olevan “hattumies”, joka on kuvassa itsemurhapommittajien Najim Laachraouin ja Ibrahim el-Bakraouin vieressä, kun he tulevat sisälle Brysselin lentokentälle hieman aamukahdeksan jälkeen 22. päivä maaliskuuta. Cheffoun tunnisti kolmikon lentokentälle vienyt taksikuski.

Vuonna 2005 julkaistussa artikkelissa Cheffou oli listattuna pohjoisafrikkalaisille maahanmuuttajille suunnatun radiokanavan työntekijänä. Hän väitti olevansa freelancetoimittaja, jonka erityinen kiinnostuksen kohde oli pakolaisasiat.

Viime vuonna Brysselin pormestari Yves Mayeur syytti Cheffouta yrityksestä värvätä jihadisteja maahanmuuttajien keskuudesta Maximilian-puiston alueella olevasta pakolaiskeskuksesta. Le Soir -sanomalehden mukaan Mayeur piti Cheffouta vaarallisena ja hän yritti toistuvasti saada Cheffouta karkotetuksi keskuksesta ilman tulosta. Viime syyskuussa pormestarin onnistui vihdoin saada hänelle pääsykiellon puistoon.

Kaksi vuotta sitten YouTubeen ladatussa videossa Cheffou seisoo vastaanottokeskuksen ulkopuolella Steenokkerzeelissä ja väittää, että pakolaiset protestoivat, koska he eivät ole saaneet tarpeeksi ruokaa ramadanin jälkeen. “Kello 20:n jälkeen näillä ihmisillä ei ole mitään syötävää, ja maailma on unohtanut heidät”, Cheffou puhui kameralle. “Täällä ei ole kunnioitusta ihmisoikeuksille”, hän jatkoi.

 

https://www.youtube.com/watch?v=cP0gs_AvE4U

 

Lähde: Breitbart