Koti Uutisia Paine lisääntyy Makedonian rajalla

Paine lisääntyy Makedonian rajalla

0

UK_Makedonian_rajalla

Kreikassa Makedonian vastaisella rajalla paine lisääntyy entisestään. Eri medioiden mukaan Kreikassa on tällä hetkellä yli 50 000 pakolaista, jotka vain odottavat Makedonian rajan avaamista. Lisäksi pakolaiset ovat osoittaneet mieltään rajan pinnassa ja huutaneet vaatimuksia päästä Eurooppaan. “Me haluamme vain ylittää rajan!”, he ovat vaatineet.

Yksin Idomenin pikkukylän ympäristössä arvioidaan olevan 12 000 pakolaista telttaleireissä. Sunnuntain aikana sadat pakolaiset ovat ottaneet yhteen rajapoliisin kanssa. Lisäksi muslimit tuovat taas lapsia eturintamaan ihmiskilpinä. Makedonian poliisin kerrotaan kuitenkin hoitavan tilanteen. He ovat valmiudessa iskeä heti, jos rajan yli yritetään tulla.

Kreikan puolella rajan pinnassa Kreikan poliisin kerrotaan pidättäneen ainakin kuusi henkilöä, jotka jakoivat erilaisia väärennettyjä dokumentteja laittomille siirtolaisille, jotta nämä voisivat yrittää niiden turvin Makedoniaan. Poliisi takavarikoi tietokoneita, kameroita ja ison määrän erilaisia väärennettyjä asiakirjoja.

Lähde: Paavo Tajukangas