Koti Uutisia Ulkomaat Britannia suunnittelee erillisverotusta teknologiajäteille

Britannia suunnittelee erillisverotusta teknologiajäteille

1

Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond vilautti mahdollista verotusta teknologiajäteille vuosittaisessa puheessaan. Verojen kiristys odottaa mahdollisesti Facebookia, Googlea, Amazonia, Netflixiä ja Applea. Valtiovarainministeriö suunnitteli kahden prosentin verotusta voitoille, joita teknologiajätit tekevät Ison-Britannian asukkailla. Tällä kahdella prosentilla odotetaan noin 400 miljoonan punnan verotuloja. Verotuksen olisi tarkoitus osua yrityksiin, joiden liikevaihto on yli 500 miljoonaa puntaa.

Suuret yritykset kuten Google ja Facebook eivät maksa juurikaan veroja kaikkiin maihin. Suurin osa tuloista kierrätetään esimerkiksi Irlannin ja Luxemburgin kautta, koska näissä maissa on kevyempi veropolitiikka.

Toistaiseksi kyseessä on vain ehdotus. Aikaisintaan uusittu verotuskaava tulisi voimaan 2020. Britannia on kuitenkin valmis muuttamaan suuntaansa, mikäli muut maat tai esimerkiksi EU kehittää vastaavan veron teknologiajäteille.

Lähde: Reuters

1 KOMMENTTI

  1. Suomi vastaavasti kaavailisi helpotuksia ja kurjalliston veronkorotuksia siinä samassa, koskapa siinä on niin tasainen hevospari parivalkoon ettei sopivemmasta väliä.

Comments are closed.