Koti Uutisia Pohjoismaat Mies tuomittiin Ruotsissa raiskauksesta – “oli olemassa riski, että nainen ei suostunut...

Mies tuomittiin Ruotsissa raiskauksesta – “oli olemassa riski, että nainen ei suostunut seksiin vapaaehtoisesti”

6

Ruotsissa astui 1. heinäkuuta voimaan laki, jonka mukaan seksi on kiellettyä henkilön kanssa, joka ei ole nimenomaisesti sanonut kyllä tai joka ei ole “aktiivisesti osoittanut halukkuutta olla mukana”. Uuden lainsäädännön myötä voimaan astui myös kaksi uutta rikosnimikettä: “varomaton raiskaus” ja “varomaton seksuaalinen väkivalta”. Kyseistä lainsäädäntöä on nyt sovellettu ensimmäisen kerran oikeustapauksessa.

Tukholman käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 34-vuotiaan miehen vuodeksi vankeuteen “varomattomasta raiskauksesta”. Deittisovellus Tinderissä toisiinsa tutustuneet kyseinen 34-vuotias mies ja eräs nainen olivat sopineet treffit 3. syyskuuta miehen asunnolle. Molemmat ovat yksimielisiä siitä, että nainen oli miehen asunnolla kaksi tuntia ja että heidän välillään oli tuona aikana seksiä.

Miehen mukaan kaikki tapahtui naisen suostumuksella, mutta nainen puolestaan kertoo tulleensa raiskatuksi. He istuivat sohvalla, kun mies yhtäkkiä suuteli naista. Nainen häkeltyi ja suuteli takaisin. Tilanteesta tuli hyvin nopeasti seksuaalinen, ja nainen kuvailee miehen olleen “kovakourainen”. Naisen mukaan mies olisi ottanut hänestä kuristusotteen, ja nainen sanoi tilanteessa kertomansa mukaan muun muassa, että heidän täytyisi käyttää kondomia ja “Ei, odota, lopeta nyt, en halua jatkaa”. Naisen mukaan mies lopettikin, kun nainen lakkasi tekemästä vastarintaa.

Mies puolestaan on sanonut, että hän otti naisen toiveet huomioon tilanteessa ja että hän keskeytti yhdynnän heti huomatessaan riskin, ettei nainen enää halunnutkaan seksiä. Käräjäoikeus tuli siihen tulokseen, ettei miehellä ollut aikomusta raiskata naista, mutta yhdyntä tapahtui oikeuden mukaan naisen sitä tahtomatta. Käräjäoikeuden mukaan miehen olisi pitänyt ottaa huomioon, että “oli olemassa riski, ettei nainen halunnutkaan seksiä”.

Lähde: Expressen

6 KOMMENTIT

  1. Tällä menolla alkaa vankilat täyttyä ja oikeusistuimet ruuhkautua jokaviikonloppuisten pariutumismenojen jälkeen. Mös hyvä rahasampo munahaukoille.

  2. Mitä helvettiä… tottakai tämä lakiuudistus on seurausta #metoo -kampanjan ja rotumuukalaisten räjäyttämästä raiskaustilastosta, mutta jälleen kerran ydinongelman korjaaminen on väistetty todella typerällä tavalla, ettei vain rasistileimat lentelis. Nyt tätä lakia käyttävät kyseisen kaltaiset epävakaat ja miehiä vihaavat naiset hyväkseen.

  3. Laki on suoraa jatketta feminismille, jonka ainoa tavoite on myrkyttää valkoisten miesten ja naisten välinen kanssakäyminen. Jokaisen intiimin kanssakäymisen muuttaminen potentiaaliseksi raiskaukseksi saa miehet vetäytymään yhä enemmän kanssakäymisistä naisten kanssa ja sen myötä koko yhteiskunnasta, juuri kuten on tavoite.

  4. Ei voi muuta sanoa kuin että nämä ruosalaiset ei kyllä käy läheskääs täysillä.

  5. Ruotsalaisille miehille tästä opiksi että kannataa hommata pysyvämpi laatuvaimoke eikä paneskella tindertyrkkyjä jotka saattaa olla vaikka mitä sekopäitä.

  6. Mihen täytyy olla todella nopea, että ehtii hoitaa “hommat” ennen kuin naisen mieli muuttuu.

Comments are closed.