Koti Uutisia Kotimaa Ay-pomo aktiivimallista: pystyisin tekemään sata pellehakemusta päivässä

Ay-pomo aktiivimallista: pystyisin tekemään sata pellehakemusta päivässä

5

Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kyösti Suokas kritisoi blogissaan kärkkäästi aktiivimalli kakkosta. Aktiivimallin uudistusesityksessä työttömän työnhakijan pitäisi karenssin uhalla hakea vähintään neljää työpaikkaa kuukaudessa ja raportoida siitä. Esitys on tällä hetkellä työmarkkinajärjestöjen arvioitavana ja lähtenee lausuntokierrokselle juhannuksen jälkeen.

– Syyllistetään työpaikkansa menettäneet ihmiset ja sävelletään lainsäädäntö, jolla yhä suurempi joukko työttömiä väistämättä putoaa työttömyysturvalta taloudelliseen ahdinkoon, Suokas kirjoittaa.

Suokkaan mukaan työhakemukset ja raportoinnit eivät ole mikään este niille, joilla on riittävä koulutus ja kokemus paperien pyörittämisestä.

– Itse pystyisin tekemään sata pellehakemusta päivässä ja laatimaan niistä raportin, hän toteaa.

Suokas sanoo Rakennusliiton auttavan jäseniään täyttämään aktiivimallin ehdot, mikäli kyseinen malli tulee voimaan.

– Kymmenet tuhannet ihmiset ovat kirjallisen byrokratian kanssa vaikeuksissa tai eivät siitä mitenkään selviä. Mikäli tämä järjettömyys tulee todella Suomen lainsäädännöksi, Rakennusliitto auttaa jäseniään hakemusten teossa. Tavoite on, että yksikään liiton jäsen ei saa turhaa karenssia työntekijöille vihamielisen aktiivimalli kakkosen takia, hän kommentoi.

Lähde: Uusi Suomi

5 KOMMENTIT

 1. Aktiivimalli on kyllä täysin naurettava.🙂 Vaikka minulla ei siitä henkilökohtaista kokemusta olekaan kun on vakityöpaikka.

  • Eihän se nyt sinällään, klassinen porkkana vai keppi. Hyvä idea mutta huono toteutus.

 2. Hyvä tuollaisen politrukin on soitella suuta ja olla aktiivimallia vastaan, kun itse saa siitä etuja kahmalokaupalla.
  Kuitenkaan liitot eivät inahtaneetkaan koko mallista, vaikka olivat hyvissä ajoin tietoisia sen sisällöstä, joten koko arvostelu aktiivbimallista liiton taholta on oikeastaan vittuilua työtätekevälle väestönosalle siinä missä työttömillekkin.

 3. Kannattaa hakea valtion virkoja. Niistä jää merkintä diaariin eli hakija pystyy todistamaan, että on hakenut.

 4. Näitä pellehakemuksia pystyy kirjoittamaan kuka tahansa, ei vain AY-pomo.

  Hakemusten generoiminen ja lähettely, vaikkapa keksityistä osoitteista ja keksityillä nimillä LISÄÄ TYÖLLISYYTTÄ. Firmat joutuvat palkkaamaan henkilökuntaa käsittelemään hakemuksia; vaikka tosin sielläkin on vain toinen kone vastaamassa: Pellehakemusten vastausgeneraattori!

  Sähköpostien osoitteet pellehakemuksiin kannattaa laittaa toisiin firmoihin, virastoihin (työministeriöön) ja vastaaviin paikkoihin, missä niiden käsittely on pakollista, mahdollisimman hankalaa, monimutkaista ja kallista. Oikeitakin hakemuksia kannattaa lähettää valtion virkoihin.

  Olisi ehkä hyvä saada aikaan kohdennettu kampanja, jossa sähköpostien vastausosoitteet ovat esimerkiksi ministeriössä.

  P.S.
  Kannattaa muistaa, että työhakemuksen voi lähettää mihin tahansa firmaan koko EU:n alueella. — Tästä kuviosta voi löytyä mielenkiintoisia ratkaisuja.

  P.S.2
  Onko tuo AY-pomo kenties väärällä alalla. Sata hakemusta päivässä. Vaikka ottaisi palkkiota vain euron päivässä, pimeästi tietenkin, se on alan käytäntö, muodostaisi tuo raha yhdessä AY-liksan kanssa jo mukavan alkupalkan. Ja olisihan siinä edes jotain puuhastelemista työpäivän ratoksi.

Comments are closed.