Koti Uutisia Australialaisravintola omituisen rasismikohun keskellä

Australialaisravintola omituisen rasismikohun keskellä

8

Viihdeuutiset

VIIHDEUUTISET Australialainen ravintola joutui omituisen rasismikohun keskelle kesäkuun lopussa. Omistajat vaativat mediaa oikaisemaan valheellisen uutisoinnin ja harkitsevat jopa oikeustoimia.

Itseään rasisminvastustajaksi kutsuva afrikkalaistaustainen Tabotu Teklemariam suivaantui, koska hänelle ei tarjoiltu ruokaa Il Pom -nimisessä ravintolassa sen jälkeen, kun keittiö oli jo suljettu. Vannoutuneelle rasisminvastustajalle oli tietysti luonnollista syyttää tapauksesta rotusyrjintää.

The Age -lehti julkaisi tapauksesta artikkelin, jossa kuvailtiin Teklemariamin “nöyryytystä jouduttuaan hyökkäyksen kohteeksi ihonvärinsä vuoksi ravintolassa”. Valheellinen lehtijuttu luonnollisesti raivostutti Il Pomin omistajat, joiden mukaan Teklemariam saapui poikaystävänsä kanssa ravintolaan vasta kello 21.30, jolloin keittiö oli jo suljettu. Ravintolapäällikkö Georgia Reynoldsin mukaan keittiö suljetaan joka ilta yhdeksän ja kymmenen välillä.

UK_Tabotu_Teklemariam
Tabotu Teklemariam.

Tarjoilija, joka oli kieltäytynyt tarjoilemasta pariskunnalle, ei ole voinut enää lehtijutun jälkeen saapua töihin, koska yritysjohto pelkää, että hän voisi joutua rasisminvastaisten mielenosoittajien pahoinpitelemäksi. Ravintola harkitseekin nyt oikeustoimia tapauksen johdosta. “Teklemariamin väitteet ovat epäreiluja ja epätosia, ja uskomme, että meidät lavastettiin”, Reynolds sanoi.

Antirasismin kannalta kohusta tekee mielenkiintoisen se seikka, että rasisminvastustajaksi tunnustautuva Teklemariam kertoo itse vihaavansa valkoisia ihmisiä. “En välitä, jos te pidätte minua rasistina, sillä minä myönnän sen avoimesti. Vihaan valkoisia ihmisiä intohimoisesti”, hän kertoi kesäkuussa seuraajilleen sosiaalisessa mediassa.

Jälkeenpäin Teklemariam väitti kyseessä olleen vihanpuuskassa kirjoitettu kommentti. Hän myös vannoi jatkavansa taisteluaan rasismia vastaan. Kuitenkin jo viime vuonna hän oli kirjoittanut Facebookissa, että “ainoastaan afrikkalaiset ovat puhtaita ja kaikki Afrikan ulkopuolella ovat sekasikiöitä”.

Vaikka tapaus onkin suomalaisen kansallismielisen kannalta varsin vähäpätöinen, kuvastaa se hyvin rasisminvastaisuuden todellisia kasvoja ja valtamedian toimintaa. Valkoisten vastaisuus, valehtelu, uhkailu ja valtamedian tuki kuuluvat olennaisena osana “rasisminvastaisuuteen”.

Lähde: Herald Sun

8 KOMMENTIT

 1. Niin, pitää muistaa että tässä tarkoituksessaan rasismia on vain kun valkoinen väitettävästi toimii toisen rodun edustajan (tai antifantin) mielestä epämiellyttävästi, ja tämä merkitys rasismille on nimenomaan tehty tuhoamaan valkoinen rotu. Oikeastihhan sanan rasismi kuuluisi tarkoittaa eri rotujen erojen ja yhtäläisyyksien tutkimista ja tunnustamista, jne. Mutta se taas olisi rasistista. Mielenkiintoisia sanoja ovat myös ikärasismi ja ammatti/yhteiskuntaluokkarasismi, jne. Muuttuuko henkilön rotu siis iän, ammatin tai yhteiskuntaluokan mukaan?

  • Kyllä, sen huomaa jo joskus kuulemassani erittäin hyvässä vertauskuvassa, että kun musta mies menee yleisön eteen ja sanoo olevansa ylpeä musta, sen jälkeen menee homoseksuaali ja sanoo olevansa ylpeä homoseksuaalisuudestaan,
   sen jälkeen lavalla kävelee valkoinen ja hetero jotka sanovat samat asia omalta puoleltaan, niin he ovat yhtäkkiä rasisteja.
   Koko rasismijärjestelmä on luotu sanallisena/poliittisena aseena meitä vastaan.
   (Koko mustamies- ja homojutun olisi voinut kiteyttää kansan rakastamaan Jani Toivolaan.)

 2. Tämä tapaus todistaa että rasisminvastaisuus on silkkaa kusetusta.

 3. Kumma kyllä, me “sekasikiöt” olemme saaneet aikaan kukoistavia kulttuureja ja menestyviä sivilisaatioita. Sillä aikaa Afrikassa joltakin lähti pää. Jännittävää olisi varmasti kuulla lisää näitä tämän neidin juttuja…

 4. Olen miettinyt että mikähän etuoikeus näillä “rasismin vastustajilla” on olla suuna päänä, huudella loukkauksia, tapella, puukottaa, tehdä rikoksia, vahingoittaa sekä julkista- että yksityisomaisuutta? Heille kaikki on samalla tavalla sallitua kun sinositeille joita pitää kaikkien ymmärtää ja paapoa.

  Eivätkö he itse ymmärrä (kumpikaan ryhmä) kuinka makaaberi on heidän toimintansa ja ajatusmaailmansa? Ja sitten kummatkin vielä ihmettelevät kun ihmiset eivät ole samaa mieltä heidän kanssaan.

 5. Käytännössähän tässä on kysymys siitä että meidän valkoisten joukossa on mieleltään muunvärisiä, jotka ovat kavaltaneet rotumme ja näin antaneet mahdollisuuden näille antirasisteille terrorisoida suurta enemmistöä, joka on hiljaa koska ei uskalla nousta tätä pientä äänekästä vähemmistöä vastaan.

 6. Eikös joku juutalaishomo kulttuurimarxisti keksinyt käsitteen “rasismi”, näilläkin palstoilla olleen tiedon mukaan? – Hyvin tarkoitushakuista toimintaa, näiltä ihmiskunnan pilaajilta…

Comments are closed.