Koti Uutisia Kotimaa Asepalveluksesta vapautuneiden määrä suurin Pohjois-Savossa ja Pirkanmaalla

Asepalveluksesta vapautuneiden määrä suurin Pohjois-Savossa ja Pirkanmaalla

11

Entistä useampi saa vapautuksen asepalveluksesta. Kaikista suurin määrä vapautettuja on Pohjois-Savossa ja Pirkanmaalla, missä yli 20 prosenttia kutsutuista saa vapautuksen. Vastaava luku Lapissa ja Kaakkois-Suomessa on 15 prosenttia.

Pääesikunnassa asia on huomattu, ja kysymys on herännyt siitä, tulkitaanko syyt vapautuksen antamisille eri tavalla eri maakunnissa.

Vuonna 2006 noin 80 prosenttia kutsutuista päätyi palvelukseen. Nyt vastaava luku on 76 prosenttia.

Lähde: Yle

11 KOMMENTIT

 1. Tämä ei ole yhtään yllättävää. Suomessa ei ole mitään puolustettavaa tällä hetkellä, ainoastaan pelastettavaa. Suomen itsenäisyys ei näy missään vaan olemme osavaltio Euroopassa. Tämä tosin on harvan syy kieltäytymiselle.

  Suomen puolustusvoimia on mädätetty jo pitkään siinä missä poliisiakin. Paras kouluttaja on tänä päivänä liberaali natohaukka jotka nostetaan eläköityvien tilalle.

  Nykyaika kun on hienoa. Nolla korkoista lainaa saa pankista, huoralta saa puolituntisen satasella, on tinderit ja sun muut, kaupan hyllyt notkuu ruokaa ja festareitakin on joka viikko missä voi essopäissään nauttia elämästä ja jatkaa uuteen päivään pirillä.

  Miksi tässä nyt valittaa nykykehitykselle ja pitäisi vielä joku tylsä inttikin käydä?

 2. Itse valitsin vapauden. En halunnut tälle maalle mitään palveluksia antaa.. miksi palvella maata joka alistuu ja antaa muiden tahria sen?

  • Aina ei välttämättä ole kysymys antamisesta. Asiaan voi suhtautua myöskin oppimisena. Armeijasta ei yleensä opi mitään mikä liittyy matematiikkaan, fysiikkaan tai mekaniikkaan. Suomenkielestä puhumattakaan. Sielä on ihan omat lyhenteet ja laskukaavat jotka johtuu vain siitä että kouluttajat ovat poikkeuksetta niin tyhmiä etteivät pärjäisi normaalissa työelämässä. Mutta siltä oppii paljon sellaista mitä ei normaalielämässä opi.

   Sotaharjoitukset, jotka ovt suurimmaksi osaksi könyämistä ja lonnimista voi havaita miten järjestetään vartiointi, milloin ja miten leirit siirretään, miten huolto toimii ja mitä on sissitoiminta. Sielä oppii teltan pystytyksen ja kaminan sytytyksen nopeasti ja yhtä nopeasti niiden kuljetuskuntoon laittamisen.

   Ne jotka eivät ole käyneet armeijaa eivät esim. ymmärrä että kun gsm-puhelin laitetaan päälle, siitä tulee punainen piste karttaskanneriin. Ja se on silloin kohde. Ja riippuen punaisten pisteiden määrästä ja paikasta, sinne lähetetään joko kranaatteja, tukistötulta tai ohjus.

   Kouluja käyneelle sielä ei ole paljoakaan opittavaa. Enimmäkseen poikkeustilan käytännön järjestelyjä. Mutta esim. sähkömiehet voivat oppia miten johtoliitos eristetään teipillä. Ja mikä on se periaate.

   Ja kun armeija on käyty, niin sen jälkeen jos tuntee että tämä oli tässä, voi sotilaspassin paaluttaa esikuntaan. Mutta aina sieltä jää muutama asia hihaan. Jos ei muuta niin pari hyvää kaveria.

  • Säälittävä pelkuri, osoitat vain sen, että olet luovuttanut. Minä en ole antanut valaa puolustaakseni tätä rikollista järjestelmää vaan puolustaakseni kotimaani kansaa ja kansanperintöä…

 3. Savolaisia kehtuuttaa ja hämäläiset ei ehdi kerkiämään… Nääs…

 4. Vaikka vihaan hallintoa, rakastan maatani, joten asepalvelukselle ei silmissäni ole vaihtoehtoa. Olisi parempi, mitä enemmän erikoiskoulutettuja ja mieluiten auk-taustaisia toimijoita löytyisi kansallismielisten riveistä. Mahdollista “Werwolf-toimintaa” tulevaisuudessa olisi helpompi kordinoida osaavien tyyppien kanssa, kuin kera intomielisten amatöörien.

  Tuntemattoman sotilaan erästä kohtausta vapaasti mukaellen…

  “Suomen sotilaat…tappakaa liberaalit upseerinne”

  • Kyllä asepalvelus on erittäin tärkeää käydä, itselläni oli ainakin erittäin hyvä koulutus kun kävin ja hieno kokemus. Silloin oli vielä isänmaallisia upseereita, ja on niitä varmaan vieläkin, vaikka varmasti niitä on yritetty siivota puolustusvoimien palveluksesta pois ja tilalle on tullut Torsteja ja hintti Pylvänäisiä.

 5. Ei varmaan murto-osallekkaan ole tullut mieleen, että puolustusvoimat tarjoavat oikoteitä ilmaiseksi työelämään palveluksen jälkeen.
  Puolustusvoimat tarjoaa ammattipätevyyksiä esim.maanrakennu-/ kuljetusalalle, IT- ja sähköalalle palvelusaikana, kun sama kestäisi nuorisopuolella sen 3 vuotta josta 2vuotta on pelkkää yleissivistävää opiskelua.
  Fiksuimmat ovat hoksanneet ja käyttäneet tämän ilmaisen option hyväkseen.
  Ei ole enää suomen raskasta, vaan enemmän aikuisuuden kynnyksellä olevien lepoleiri.
  Eikä intissä enää puhuta puolustusvalmiudesta vaan iskukyvystä naton mallin mukaan.

Comments are closed.