Koti Uutisia Sionismi Amerikka luokitteli Isisin lyöneen Vallankumouskaartin “terroristijärjestöksi” Israelin käskystä

Amerikka luokitteli Isisin lyöneen Vallankumouskaartin “terroristijärjestöksi” Israelin käskystä

2
Vallankumouskaartilaisia.

Yhdysvaltojen sionistipresidentti Donald Trump on päättänyt luokitella Isisiä ja al-Qaidaa vastaan Syyriassa taistelevan Iranin Vallankumouskaartin “terroristijärjestöksi”. Juutalaisvaltio Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ilmoitti julkisesti, että päätös oli Trumpin vastaus juutalaisjohtajan pyyntöön.

Iranin Vallankumouskaarti on ollut avainroolissa Isisin tuhoamisessa Syyriassa. Vallankumouskaartilaiset ovat tarjonneet paikallisille sotilaskoulutusta, jotta nämä ovat kyenneet puolustamaan itse kotimaataan ääri-islamisteja vastaan. Lisäksi kaarti on toteuttanut omia suoria hyökkäyksiä muun muassa Isisin tukikohtiin.

Syyrian sodassa Israel ja Yhdysvallat ovat tukeneet Isisiä ja muita ääri-islamistiryhmiä, minkä vuoksi juutalaislobbyn ohjaama Trump on ollut raivoissaan Vallankumouskaartin menestyksestä. Luokittelemalla ryhmän “terroristijärjestöksi” Trump toivoo kykenevänsä heikentämään Irania sekä vahvistamaan sionisteja ja ääri-islamisteja.

Vallankumouskaarti on Iranin sotilaallinen eliittijoukko, jolla on myös huomattavaa poliittista valtaa. Se vastaa maan ohjus- ja ydinenergiaohjelmista. Järjestö perustettiin suojelemaan Iranin sisäistä turvallisuutta 1979 sen jälkeen, kun maan aiempi sionistihallitus kaatui vallankumouksen myötä. Kaarti on pitänyt huolen siitä, etteivät sionistit nouse Iranissa enää uudelleen valtaan. Sen ulkomaanoperaatioista esimerkiksi Syyriassa vastaavat Quds-joukot, jotka aiheuttivat verisiä tappioita amerikkalaisille Irakin sodassa.

The Jerusalem Post muistuttaa, että Trumpin päätös on täysin ainutlaatuinen, sillä Yhdysvallat ei ole koskaan aiemmin määritellyt toisen valtion armeijaa terroristijärjestöksi. Terrorismiluokituksen antaminen on epätoivoinen ele; se heijastelee sionistien ja Amerikan turhautuneisuutta siitä, etteivät Isis ja al-Qaida kyenneetkään tuhoamaan Bašar al-Assadin hallitusta Syyriassa.

Lähteet: The Jerusalem Post, Middle East Institute

2 KOMMENTIT

  1. Iran nimesi vastavetona lähi-idässä toimivat Usan asevoimat terroristiorganisaatioiksi, mikä sinänsä on 100 % totta!

Comments are closed.