Koti Uutisia Amerikanjuutalainen syyttäjä ristiretkellä kryptovaluuttoja vastaan

Amerikanjuutalainen syyttäjä ristiretkellä kryptovaluuttoja vastaan

4

New Yorkin osavaltion yleinen syyttäjä, juutalainen Eric Schneiderman on ilmoittanut aloittavansa kansainvälisen hankkeen, jonka tavoite on saada kryptovaluutat viranomaisten kontrolliin. Toistaiseksi kryptovaluutat ovat olleet suhteellisen vapaita poliitikkojen ja pankkiirien sääntelystä.

Juutalainen syyttäjä kertoi, että tutkinta koskee kolmeatoista tärkeimpää palveluntarjoajaa, joiden kautta kryptovaluuttakauppaa käydään. Tunnettuja kryptovaluuttoja ovat muun muassa Bitcoin ja sitä tietoturvallisempi Monero.

Schneidermanin mukaan hanke on globaali; juutalainen syyttäjä tulee ohjailemaan projektia, jossa lukuisten eri valtioiden viranomaiset yrittävät yhteistyöllä saada kryptovaluutat kuriin. Schneiderman tahtoo saada tietoa muun muassa kryptovaluuttojen käyttäjien yksityisyyteen liittyvistä seikoista.

Poliittiset vaihtoehtoliikkeet ovat kuluneina vuosina alkaneet suosia kryptovaluuttoja, sillä ne ovat tarjonneet tietoturvallisen vaihtoehdon perinteisille pankeille. Pankit ovat sulkeneet esimerkiksi Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen tilejä, minkä vuoksi virtuaaliset valuutat ovat osoittautuneet tehokkaaksi keinoksi torjua poliittista painostusta. Nyt Schneiderman tahtoo kuitenkin riistää virtuaalivaluuttojen itsenäisyyden.

Schneiderman on tunnettu kulttuurimarxisti, joka kannattaa muun muassa avointa maahanmuuttoa sekä homolobbya. Hiljattain hän valitteli medialle, että hän on joutunut toimintansa vuoksi “juutalaisvastaisen” kampanjan kohteeksi.
 

Lähde: Financial Times

4 KOMMENTIT

  1. Sopii yrittää, maailmassa on silti väyliä, mihin koukkunokkienkaan lonkerot eivät yletä.

    • Joo no toi kryptovaluuttojen kontrollointi viranomaisten haltuun tulee olemaan erittäin vaikeaa ellei mahdotonta.

  2. Olisiko ideaa luoda samanlainen kauppa kuin kadulle.com, mutta kauppaa käytäisiin Bitcoineilla anonyymisti. 🙂 Kadulle.com oli paljon mielenkiintoista tavaraa ja kirjallisuutta, harmi että se jouduttiin sulkemaan.

Comments are closed.