Koti Uutisia Talous Amerikan valtiovarainministeriö yrittää estää talletuspaon

Amerikan valtiovarainministeriö yrittää estää talletuspaon

7
Juutalainen valtiovarainministeri Mnuchin.

Yhdysvaltojen juutalainen valtiovarainministeri Steven Mnuchin vetosi televisiossa kansalaisiin, jotteivät nämä nostaisi rahatalletuksiaan pois pankeista. Talletukset ovat rahoitusta pankeille, ja talletuspako voikin johtaa jopa pankkien kaatumiseen.

Bank of America nousi koronaviruksen aiheuttaman pörssiromahduksen myötä otsikoihin, kun eräältä pankin toimipisteeltä loppuivat 100 dollarin setelit kesken rikkaiden asiakkaiden ryhdyttyä nostamaan säästöjään. Talletuspaot alkavat rikkaista asiakkaista, sillä liittovaltion talletussuoja kattaa vain rajallisen määrän varoja. Rikkailla on toisin sanoen paljon säästöjä, joita valtio ei suojaa.

Amerikkalaiset ovat alkaneet pelätä pankkien kaatumista ja säästöjensä menetystä, sillä New Yorkin Nasdaq-pörssi on sukeltanut pahemmin kuin koskaan aiemmin, finanssimaailman Vix-“pelkokerroin” on rikkonut ennätyksiä ja osakemarkkinat ovat romahtaneet pelkästään maanantaina lähes 13 prosenttia.

Edellisen finanssikriisin pääsyyllisiin lukeutuneessa juutalaispankki Goldman Sachsissa aiemmin työskennellyt Mnuchin vakuutteli CNBC:n televisioyleisölle, ettei kenenkään tule pelastaa rahojaan ja muuttaa talletuksiaan käteiseksi. Mnuchinin mukaan keskuspankin elvytystoimet turvaavat amerikkalaisten talletukset, vaikka toistaiseksi keskuspankkielvytys ei olekaan kyennyt lainkaan valamaan toivoa markkinoille.

Syksyllä 2018 selvisi, että Amerikan pankkeja oli 10 vuotta aiemmin myös uhannut talletuspako, mutta tuolloin valtamedia oli pelastanut pankit sensuroimalla uutisen. Juutalaisen Lehman Brothers -rikollispankin kaaduttua Yhdysvalloissa varakkaat asiakkaat alkoivat muuttaa talletuksiaan käteiseksi, mikä olisi voinut johtaa helposti koko länsimaisen pankkijärjestelmän romahdukseen.

Talletuspako ei kuitenkaan tuolloin ehtinyt levitä tarpeeksi laajalle, koska valtamedia pimitti uutisen kansalaisilta. Näin media onnistui pelaamaan aikaa poliitikkojen ja pankkiirien hyväksi. Sen sijaan, että rikollispankkien olisi annettu romahtaa rangaistukseksi kestämättömästä toiminnastaan, saivat poliitikot sensuurin ansiosta mahdollisuuden pelastaa pankit veronmaksajien rahoilla. Nähtäväksi jää, onnistuuko media turvaamaan pankkiirien selustan myös 2020.

Lähteet: CNBC, Daily Mail

Lue myös: Amerikan pankkeja uhkasi 10 vuotta sitten talletuspako – valtamedia sensuroi uutisen

7 KOMMENTIT

 1. Juutalaisten pahin pelko on, että valuutta menettää arvonsa. Se tarkoittaa myös juutalaisen ylivallan loppua.

  • Ja “hauskaahan” tässä on se, ettei EKP:n leikkirahan arvo mihinkään ole koskaan perustunutkaan.

  • Niin on. Ne voivat heilautella pörssejä ja korkoja, mutteivät missään tapauksessa antaa kiinalaisten voittavan. Sekä saudeilla ja Usraelilla on tasan tarkkaan jutkuja hyödyttävät säännöt tällekin lamalle.

   Pankit pysyvät, varsinkin nyt. He tekevät nyt kaikkensa ettei pankkinsa kaadu. Se on ihan luonnollista. Ovat voitolla muutenkin.

   Uutinen oli oikein mahtava ja lähtee moneen paikkaan englanniksi käännettynä.

 2. Kuka muistaa -90 luvun alun. Sama juttu oli Suomessa. Pankit menivät kiinni eikä rahaa saanut pihalle senkään jälkeen kuin pienen summan päivässä.

  Että jos on rahaa tilillä niin parempi nostaa ne pois. Ainakin ulkomaalaisista pankeista.

 3. Silloin, kun ministeri alkaa toppuuttelemaan kansalaisia ja vieläpä TV:ssä, niin … silloin on peli menetetty.

  Näin eurooppalaisittain katsottuna meikäläisen raha on paremmassa turvassa USA:n pankissa kuin Euroopan. — Ja nimenomaan sellaisessa pankissa, jolla ei ole konttoreita EU:ssa. Siis pankissa, joka on täysin vapaa EU:n pankki”sääntelystä”.

  — Laitoin sääntelyn lainausmerkkeihin, koska käytännön tasolla pankkisääntely tarkoitta pankkianarkiaa. Pankkien ehdoilla pelaamista.

 4. Eiköhän niiden rikkaiden rahat ole enimmäkseem muualla kuin amerikkalaisissa pankeissa. Täytyy muistaa myös se että USAssa maksetaan lähes pelkästään korteilla eikä ole ihme jos setelit loppuvat kun tulee pienikin kysyntäpiikki. Maahan tullessa katsottiin sitäkin kieroon että on maksanut matkalipun pankkisiirrolla eikä luottokortilla ja meinasin jo näyttää korttia että katsokaa nyt se numero kun sitä te olette vailla. Hotellimajoitustenkin käteisellä maksamista pidetään epäilyttävänä.

  Meinaako joku tosissaan että juutalaiset olisivat niin typeriä että ajaisivat omat pankkinsa nurin? Jos heillä on keskinäinen salaliitto niin miksi yhtäkään ajettaisiin tarkoituksella nurin.

  Saksassa tekivät sen virheen että kun markka romahti niin ostivat ulkomaanvaluutalla vaikeuksiin joutuneiden omaisuutta ja saivat kansan vihan niskoilleen. Weimarin Saksan hyperinflaatio ei tietääkseni ollut erityisest juutalaisten syytä. Unkarin 2. maailmansodan jälkeinen hyperinflaatio johtui holtittomista palkankorotuksista ja ilman tätä Unkari ei olisi ehkä joutunut Neuvostoliiton valtaan.

  Itse käytän lähes pelkästään teistä. Ne joilla ei ole rahaa ja/tai muuten ei ole talous hallussa ostavat velaksi.

 5. Kommentti:

  Huomio, huoli ja terve vihakin siinä samalla kohdistuvat ikävä kyllä suurimmilta osin täysin väärin asioihin – sen verran hyvin on sionisti suomalaistakin harhauttanut. Kaikkien ongelmien aiheuttaja on RAHAN SYNTYMEKANISMI eli KOROLLINEN VELKARAHA, joka otetaan oman kansallisen pankin asemesta yksityisiltä juutalaisilta mafiapankkiireilta.

  Rahan tarve on koron takia jatkuvasti suurempi, kuin rahaa edes liikkeellä on. Tämä on väkisinkin orjuuttava ja tuhoon ajava systeemi! Korko, joka maksetaan takaisin, maksetaan myöskin samalla lainatulla rahalla. Täten Suomen kansa ja koko Eurooppa ajautuu juutalaisen maailmanvallan orjatyövoimaksi, maksaen verorahoillaan lainojen korkomenoja kansainväliselle pankkimafialle. Lainanoton tarve siis kasvaa yhä suuremmaksi ja suuremmaksi. Myös inflaatio (yleinen hintatason nousu; rahan arvon lasku) rahan lisääntyessä kokoajan kasvaa.

  Ulkomaankauppa tuo hetkittäistä apua Suomelle, jos ajattelemme asiaa suljettuna systeeminä. Mutteihän se reaalitilanteessa sitä ole. Ennen jokaista palkan-, etuuden- tai eläkkeenmaksua ja ennen jokaista investointia on ensin otettava uutta velkaa. Mikään työ tai tuotanto ei luo järjestelmään sen arvoa vastaavaa määrää rahaa, vaan UUSI KOROLLINEN LAINA ainoastaan luo sen määrän verran sitä. Aina ensin on velka – sitten vasta KAIKKI muu. Jos rahaa ei käytetä (eli uutta lainaa ei oteta), kaikki pysähtyy: palkanmaksut, tuotanto jne.

  Pirulliseksi tämän sionistisen noidankehän tekee se, ettei MIKÄÄN MÄÄRÄ LEIKKAUKSIA eikä toisaalta myöskään MIKÄÄN MÄÄRÄ KULUTUSTA tuo ratkaisua eikä helpotusta ongelmaan. Juutalaiselta lainattu korollinen velkaraha itsessään aiheuttaa ongelman! Se on kitkettävä juurineen pois Euroopasta – se on meidän ainoa pelastuksemme. Muuten emme koskaan hallitse itseämme: maanpuolustus- tai maahanmuuttopolitiikkaamme, hallitustamme, koulutusjärjestelmäämme tai YHTÄÄN MITÄÄN. Ainoa keino elämän jatkumiseksi Euroopassa ja Suomessa on irtaantua tästä riistojärjestelmästä, joka vie meiltä itsemääräämisoikeuden! Rahanluontimonopoli on saatava takaisin ITSENÄISELLE, VALTIOLLISELLE KESKUSPANKILLE, jolloin määräämme itse täysin kansallisen rahantarpeemme, pidämme inflaation kurissa ja nousemme lähelle täystyöllisyyttä!

  Uusi raha – nk. »fiat-raha» (»fiat» on latinaa ja tarkoittaa »tulkoon») – tehdään aina kirjanpitotemppuna tyhjästä. Uusi laina on siis aina täysin uutta, tuoretta, siihen hetkeen asti ennen olemassaolematonta rahaa. Rahaa ei luoda mistään kulta- tai muustakaan reservistä, eikä pankissa asiakkaiden talletettavana olevaa rahaa myöskään missään nimessä ikinä lainata eteenpäin, sillä siitä rahasta pankki maksaa korkoa asiakkailleen. Korko ei ole mitään muuta, kuin tuotteen nimeltä »raha» hinta. Talletettaessa asiakas myy rahaa pankille ja lainattaessa asiakas ostaa rahaa pankilta. Molemmissa tapauksissa päivän noteerattu korko on sen kauppahinta.

  Ennen rahalla oli itseisarvo eli raha oli tehty esim. kullasta tai hopeasta, ja oli kirjaimellisesti painonsa arvoinen rahassa. Nykyään seteliin (joka on puuvilla-pellavaseosta) ja kolikkoon (jotka ovat jotakin mahdollisimman halpaa, juuri ja juuri riittävän kestävää metalliseosta) on painettu sen nimellisarvo. Tuo luku ei ole mitään muuta, kuin sovittu arvo jolla kyseisen rahan voi vaihtaa hyödykkeisiin eli tuotteisiin tai palveluihin. Kuvitelkaa: koko järjestelmä on pelkkä sopimus; ykkösiä ja nollia tietokoneiden systeemeissä!

  Digirahaan siirryttäessä rahan liikkeellelaittajalla minimoituu rahan tuotantokustannukset niin alas kuin mahdollista! Nykyäänkin esim. Yhdysvaltojen keskuspankki, juutalaisomisteinen yksityispankki Federal Reserve, tekee rahaa mahdollisimman halvalla. Rahatehtaassa – josta Fed tilaa rahat valtion obligaatiota (maksusitoomusta) vastaan ja jotka USA:n kansalaiset sitten kuluttavat kiertoon – on töissä mahdollisimman matalapalkkaisia työntekijöitä, usein neekereitä. Siellä raha painetaan ja leikataan, pakataan ja lopulta myydään (huutokaupataan) parhaiten maksavalle keskuspankille, josta rahaa valuu alaspäin pienempiin pankkeihin ja sieltä kuluttajille, lähinnä asunto- ja autolainojen myötä.

  Meilläkin oli eurouudistus tuossa jokunen aika sitten. Sanoivat, että tarkoituksena oli tehdä paremmin kestävää rahaa. Todellisuudessa ainoa intressi on rahan tekeminen mahdollisimman halvalla. Tämän takia kolikoiden ja seteleiden seoksia aina joskus revisioidaan. Inflaation kasvaessa rajattomasti kohti ääretöntä, juutalainen myy meille enemmän ja enemmän rahaansa, josta me maksamme aina vain enemmän ja enemmän korkoa. Mahdoton yhtälö: luonnonvarat tulevat vastaan ja se onkin ainoa rajoite fiat-rahan määrälle. Sitä voi tehdä vain niin paljon kuin sen takeeksi on energiaa.

Comments are closed.