Koti Uutisia Kotimaa S-Pankki pörssiromahduksesta: Suomen ongelmat vasta alkamassa

S-Pankki pörssiromahduksesta: Suomen ongelmat vasta alkamassa

5

S-Pankin päästrategi Lippo Suominen varoittaa, että koronaviruksen synnyttämä talouskriisi on Suomessa vielä edessä. Suominen kuvaa viikonvaihteen pörssiromahdusta “alkusoitoksi”.

Katastrofi tulee syvenemään, kun markkinat saavat tarkempaa tietoa koronan aiheuttamista tappioista yrityksille. Sijoittajat pelkäävät erityisesti yritysten tulosvaroituksia. Lukuisat yritykset joutuvat myös käteisen puutteessa perumaan osinkonsa, mikä on myrkkyä sijoittajille.

Sijoittajien näkemykset ovat tärkeitä siksi, että ne heijastuvat yritysten osakekursseihin. Jos kurssi romahtaa, yrityksen on huomattavasti hankalampaa hankkia uutta rahoitusta. Lopulta rahoitussaarto voi johtaa massairtisanomisiin, tehtaiden sulkemiseen tai jopa konkurssiin.

Kyllä se varoitusaalto menee todennäköisesti toimialojen yli. Selkeästi järjestys on se, että ensimmäisenä tulevat ilmeisimmät eli matkustaminen ja ravintola-ala, Suominen totesi ja jatkoi kriisitoimialojen listaa kulutushyödykkeillä, konepajoilla ja pankeilla.

Lähde: Kauppalehti

5 KOMMENTIT

 1. “Sijoittajat pelkäävät erityisesti yritysten tulosvaroituksia.”

  Juutalainen omistaa pörssit ja mediat, joten se on napin painallus vain ja seuraavana päivä kurssit näyttävät mitä tahdotaan ja lehdet kirjoittavat niin kuin parhaaksi nähdään.

  “Lukuisat yritykset joutuvat myös käteisen puutteessa perumaan osinkonsa, mikä on myrkkyä sijoittajille.”

  Suuromistajuus se myrkkyä on taloudelle. Ajatelkaa nyt mikä määrä siellä on osakkaita nykysysteemillä käsi ojossa, vaikka raha pitäisi laittaa bisneksen kehittämiseen, investointeihin, työntekijöille ja omistajille kuten esim. perheyrityksissä.

  • Taitaa suurin osa rahasta olla sijoitettuna pieniltä ja keskisuurilta tulotasoilta. Jos piensijoittajat vetäisivät rahansa pois pörssistä niin suurin osa rahoista häviäisi taivaan tuleen. Se nyt sattuu olemaan niin että niillä A-sarjan osakkeilla hallitaan yrityksiä ja muilla kerätään vaan rahaa sinne.

   No, nyt on pörssi sukeltanut vasta muutamia prosentteja. Mutta se tulee sukeltamaan ensi syykuuhun mennessä sen 30% kun yrityksiä alkaa mennä konkurssiin kilpaa pankkien kanssa kuten -90 luvulla. Ja sen jälkeen tulee sitten vuoden vaihteeessa vielä 10% tappiota kursseihin lisää kun osingot jäävät maksamatta.

   Niin että jos jollakulla on osakkeita niin ei kun myyntiin. Ennenkun varsinaisesti sukeltaa.

 2. Suomi käyttää jo 15 600 000 000 euroa vuodessa kaikkien ulkomaalaisten kaikkiin kustannuksiin ja sosiaalietuuksiin. Miettikää nyt hetki tuota summaa, perkele!

  Nyt ollaan YLEn mukaan miettimässä 5 000 000 000 euron eli viiden miljardin tukipakettia suomalaisille yrityksille. Samaan hengenvetoon maanpetturi (kuolema on, muuten, rangaistus maanpetturuudesta) Kulmuni toteaa, että summa “tuskin tulee riittämään”.

  “Se voi olla kaksi–kolme kertaakin vielä vielä enemmän, mitä me tosiasiassa tullaan tarvitsemaan.”

  Hopi-hopi, kaikki elintaso-“pakolaiset” äkkiä koteihinsa takaisin. Siinä on se 15 miljardin säästö. (3×5.)

  Yksi “turvapaikanhakija” eli maahantunkeutuja maksaa 70 000–94 000 euroa vuodessa. Miettikääpä tuotakin hetkinen. Antakaa sen upota oikein sinne tajuntaan. Kuinka paljon esim. sinä maksat veroja vuodessa? Harva meistä edes tienaa tuollaista määrää vuodessa! Monelta menee siihen kaksi tai kolmekin vuotta helposti.

  Suomi – parasiittien paratiisi.

  • Ei hätää, sillä YLEn mukaan Suomi on kolmatta kertaa peräkkäin nyt maailman onnellisin maa ja me saamme “jätti-ison” paketin: 15 000 000 000–50 000 000 000 euroa.

   15 miljardia on elintaso-“pakolaisten” ylläpidon hinta vuodessa. Odotan mielenkiinnolla tietoja siitä, miten esim. Kela (SUOMEN KANSANeläkelaitos?) kestää tämän paineen alla.

Comments are closed.