Koti Uutisia Rikos Amerikan pankkeja uhkasi 10 vuotta sitten talletuspako – valtamedia sensuroi uutisen

Amerikan pankkeja uhkasi 10 vuotta sitten talletuspako – valtamedia sensuroi uutisen

5

Viikonloppuna maailmaa kuohuttaneessa kolumnissa taloustoimittaja John Authers myöntää, että valtamedia sensuroi kansainvälisen finanssikriisin tärkeimmän uutisen. Juutalaisen Lehman Brothers -rikollispankin kaaduttua Yhdysvalloissa syntyi talletuspako, joka olisi voinut johtaa helposti koko länsimaisen pankkijärjestelmän romahdukseen.

Talletuspako ei kuitenkaan ehtinyt levitä tarpeeksi laajalle, koska valtamedia pimitti uutisen kansalaisilta. Näin media onnistui pelaamaan aikaa poliitikkojen ja pankkiirien hyväksi. Sen sijaan, että rikollispankkien olisi annettu romahtaa rangaistukseksi kestämättömästä toiminnastaan, saivat poliitikot sensuurin ansiosta mahdollisuuden pelastaa pankit veronmaksajien rahoilla.

Lehmanin kaatumisen yhteydessä Wall Street -keinottelua tukenut vakuutusyhtiö AIG oli myös ajautunut konkurssin partaalle. Vastaavissa ongelmissa oli Reserve Fund, joka oli Amerikan suuryhtiöiden ja pankkien tärkeimpiä rahoittajia. Finanssimaailman monimutkaisuuden vuoksi keskivertokansalaiset eivät ymmärtäneet kuitenkaan tilanteen vakavuutta.

Kriisin laajuuden ymmärtäneet pankkiirit ja ammattikeinottelijat sen sijaan tiesivät, että AIG:n ja Reserve Fundin ongelmat saattoivat johtaa muun muassa maailman suurimpiin pankkeihin lukeutuvien Citin ja Chasen tuhoon.

Koska amerikkalainen talletussuoja ei turvannut varakkaiden Citi- ja Chase-asiakkaiden kaikkia säästöjä, alkoivat finanssielitistit vaatia rahojaan pois pankeista. Finanssielitistit pelkäsivät, että heidän säästönsä katoaisivat pankkien kaatuessa. Mitä useampi asiakas veti säästönsä pois pankeista, sitä lähempänä pankit olivat konkurssia – talletuspako ruokkii itse itseään.

Taloustoimittajat saivat pian vihiä siitä, että New Yorkin ytimessä oli meneillään vanhanaikainen talletuspako. Valtamedia päätti kuitenkin sensuroida uutisen kokonaan, jotta tavalliset keskiluokkaiset amerikkalaiset eivät olisi liittyneet talletuspakoon. Finanssikriisin tärkein uutinen piilotettiin kansalta, jotta finanssikriisin aiheuttaneet pankit saatiin pelastettua.

– Minun ei olisi tarvinnut tehdä muuta kuin hankkia valokuvaaja ottamaan muutama kuva hyvin pukeutuneista ja rahojaan jonottavista pankkiireista sekä kirjoittaa tilannetta selventävä kuvateksti, Authers kertaa.

Lopulta toimittajat päättivät kuitenkin yhdessä, ettei asiasta kerrottaisi julkisuudessa. Authersin mukaan rehellisen uutisen kirjoittaminen “olisi voinut olla tarpeeksi suistamaan koko [pankki-] järjestelmä kuiluun”.

Sensuurin ansiosta poliitikot saivat tarpeeksi aikaa kansallisen talletussuojan nostamiseen 100 000:sta 250 000 dollariin veronmaksajien kustannuksella. Mädät pankit jäivät pystyyn ja korruptoituneet poliitikot säilyttivät valta-asemansa, koska talousjärjestelmä onnistuttiin pitämään keinotekoisesti hengissä. Kansalaisten riistäminen jatkuu, kiitos poliitikkojen, pankkiirien ja heitä suojelevien epärehellisten toimittajien.

Lähde: Financial Times

5 KOMMENTIT

 1. Pankkijärjestelmä tulee vielä kaatumaan kuin korttitalo mitä seuraa vallankumouksia ja kansannousuja kaikkialla, jolloin EU kaatuu.

  • Ehdotan paluuta oravannahkoihin. Niistä luovuttiin, koska ne tukki pajatsot, mutta nykyäänhän pajatsoja ei ole kai enää missään käytössä?

 2. Pankkimaailma on jo kaatumassa. Suomessa siitä ei vain puhuta. Danske Bankin rahanpesuvyhti on nyt sen luokan juttu että se heiluttaa jo pörssejä. Ja kaikki kurssit joissa Danske Bank on mukana, ovat laskeneet dramaattisesit. Tiedä sitten Ruotsin tilannetta. Ennenkuin pörssit sulkeutuivat kruunu oli romahtanut 11%. Se pistettiin mediassa vaalien syyksi, mutta kyllä sielä Nordeakin taustalla huseeraan ja on ollut mukana rahanpesussa.

  Nyt siis sijoittavat ottavat sijoituksiaan osakkeista pois. Se tarkoittaa maaimalla alkavaa hurjaa inflaatiota sekä yritysten konkurssireaktiota. Ja jos joku suomalainen vielä omistaa osakkeita tai ostaa niitä lisää, niin oma vika.

  • Romahdus ei ala Danske Bankista eikä mistään muustakaan pankista. Se alkaa suunnasta, josta kukaan ei odottanut sen alkavan.

   — Todennäköisesti ylätasolta.
   — Ehkä keskuspankin osoittamasta epäluottamuksesta toista keskuspankkia kohtaan.

   • Miksi muut panit vielä tukisivat (tietysti koska ovat EKP:n hallinnassa) Nordeaa ja Danskea? Yksitään anskelta paljastui jälleen 150 miljardin rahanpesu. Jos se määrä otetaan minkä tahansa pankit taseesta, se heilauttaa prosentteja melkoisesti.

    Tähän päälle kun lasketaan esim. Suomen asuntotuotanto joka on rakennettu kokonaan lainarahalla joka on viesty maastamme ulos ulkomaamalsiten rakennusliikkeiden voittoina, on parempi pitää tilinsä pienessä paikallisessa pankissa jossa taseet ja saatavat ovat kunnossa.

    Juuri äsken poistettiin talletussuoja korkeakorkoisilta tileiltä yli 50 000e summilta. Sekin ennakoi jo jotain. Käyttötileillä turva on yhä edelleen 100 000e, mutta kuinka kauan. Globalistit haluavat rahat liikkeelle jotta markkinat edes jotenkuten toimisivat. Mutta tällä hetkellä ollaan “vapaapudotuksessa” jonka pohjakosketus tulee vasta muutaman vuoden päästä.

    Se että autotehtaamme “vienti” lasketaan kansatuotteeseemme bruttona tai viljan, jota viedään etelä-amerikkaan, se ei vahvista talouttamme. Päinvastoin, niillä saadaan tilastot juuri sen näköisiksi kuin halutaan. Ei mene kahta vuotta kun konkurssiaalto koittelee Suomeakin. Ettei vain olisi jo ensi vuodenvaihteessa. Ei tarvita kuin valtiolta sopivia verotusmuotoja lisää niin jo loppuu ostovoima. Ja se oli sitten shakki ja matti. Vaikka EKP kuinka antaisi rahaa markkinoille.

    Ja se nimenomaan alkaa alhaalta, pankki/ketju kerrallaan. Ja se vetää koko euroopan pankkijärjestelmän mukanaan.

Comments are closed.