Koti Aktivismiraportit Aktivismia Oulussa

Aktivismia Oulussa

1

Viikko 14 Oulun aktivistiryhmä palasi Linnanmaan ja Syynimaan alueille jakamaan Vastamedia-lehteä kotitalouksiin.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: oulu[at]vastarinta.com

linnanmaa1

1 KOMMENTTI

 1. Mielestäni vaikuttaa siltä että joistain sotaharjoituksista on päätetty perustuslain vastaisesti.

  “Yhtä paljon dramatiikkaa kuin mäyräkoiran istahtaessa”
  “– Se on yhtä dramaattista kuin se, että roska-auto käy tyhjentämässä laatikon tuolta takapihalta,”

  Sauli Niinistö on armeijan ylipäällikkö. Sotaharjoitukset.

  Perustuslain mukaan ministeriö voi tehdä päätöksiä vain lähinnä teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa. ( huomaa. päätös on säädöshierakiass vielä alempi kuin asetus).

  Jos muistan oikein niin jostain Usan sotaharjoituksista Suomessa päätti puolustusministeriö tai jopa sitä alempi sotilasjohto.

  Perustuslakia tulkitaan kansan tahdon mukaisesti tulkinnanvaraisissa kohdissa. Esim. Jos kansa pitää esim. asetusta “yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköisenä asiana”, niin sitten se on sitä. Kansan tahdon voi selvittää gallupilla.

  Nyt kun galluppeja ei pidetä niin poliittinen johto tekee itse arvioita.

  Wallin sotilasharjoituksista: Yhtä paljon dramatiikkaa kuin mäyräkoiran istahtaessa
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031021247044_uu.shtml

  Haglund:
  – Se on yhtä dramaattista kuin se, että roska-auto käy tyhjentämässä laatikon tuolta takapihalta, hän kuittasi toukokuussa järjestettävän harjoituksen.
  http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kutsui-amerikkalaishavittajat-hallitukselta-ei-selvaa-vastausta

  Sotaharjoituksista päätetään perustuslain vastaisesti ? Niistä päättäminen ei ole yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa

  Puolustusministeriössä nopeutetaan harjoituksista tiedottamista keskeisille valiokunnille. Ministeriö pyrkii tiedottamaan nopeammin valiokuntia harjoituksista, joiden odotetaan aiheuttavan laajempaa kiinnostusta.
  http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/859795/Sotaharjoituksista+tiedotetaan+jatkossa+nopeammin+ja+selkeammin

  PERUSTUSLAKIVALIOKUNNAN
  LAUSUNTO 33/2004 vp
  Hallituksen esitys sairausvakuutuslaiksi

  Valiokunta on lisäksi kiinnittänyt huomiota siihen, että vakuutetun oikeuksien kannalta tärkeistä seikoista ehdotetaan säädettäväksi ministeriön eikä valtioneuvoston asetuksella. Tämä ei valtuussäännöksen väljyys huomioon ottaen ole hyvin sopusoinnussa perustuslain 80 §:n 1 momentin sen lähtökohdan kanssa, jonka mukaan ministeriölle voidaan osoittaa asetuksenantovaltaa lähinnä teknisluonteisissa sekä yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa (HE 1/1998 vp , s. 132/II, PeVL 27/2004 vp , s. 3).

  http://www.eduskunta.fi/triphome/bin/thw/trip?${APPL}=utpvm&${BASE}=utpvm&${THWIDS}=0.44/1428473264_271916&${TRIPPIFE}=PDF.pdf

  ”On myös ulkopolitiikkaa”
  Soini vastasi, että asiasta on päätetty normaalin päätöksentekomenettelyn mukaisesti valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunnassa yhdessä tasavallan presidentin kanssa. Se linjasi puolustusvoimien osallistumisesta kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan 20. marraskuuta 2015.

  – Onko Suomen linjassa tapahtunut muutos, kun tällaisia uusia avauksia putkahtelee julkisuuteen tämän tästä ilman, että eduskuntaa ja sen valiokuntia on asianmukaisesti informoitu? Mustajärvi kysyi Soinilta.

  http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3502079-kuka-kutsui-amerikkalaishavittajat-hallitukselta-ei-selvaa-vastausta

  5.3.2016 4:00
  Lehtitietojen mukaan on Suomen sotilasjohto sopinut amerikkalaisten kanssa NATO:n sotilaskoneiden harjoituksista Suomessa Lapin lennoston ja Karjalan lennoston alueilla. Samoin kerrotaan sovitun maihinnousuharjoituksista Suomenlahdella Hankoniemen tienoilla.
  Hallitus ei ota vastuuta näistä päätöksistä. Eduskunta tai sen puolustusvaliokunta eivät ole niitä käsitelleet. Demokratian alkeellisimmatkin pelisäännöt edellyttäisivät laajaa ja perusteellista kansalaiskeskustelua tätä luokkaa olevista asioista. Keskustelua ei ole käyty, kansalle ei ole kerrottu mitään.

  http://www.esaimaa.fi/Mielipide—Sana-on-vapaa/2016/03/05/Demokratia%20edellytt%C3%A4isi%20laajaa%20keskustelua%20sotaharjoituksista/2016120408267/68

  Tästä olisi hyvä kysyä Oikeusmininisteriöstä ja oikeusoppineilta:

  Tosin demokratissa, jossa kansa päättää, niin samaa asiaa ajaisi gallupit. Perustuslakia tulkittaessa kun otetaan kansan tahto huomioon.

  Tässä oikea gallup kysymys olisi: Onko sinun mielestä sotaharjoituksista päättäminen yhteiskunnalliselta ja poliittiselta merkitykseltään vähäisehköissä asioissa

  En nyt mene ihan takuuseen jutusta, mutta miettikää. Unentakkurassa kirjoittelen.

Comments are closed.