Koti Uutisia Jean-Marie Le Penille valtavat sakot “holokaustin vähättelystä”

Jean-Marie Le Penille valtavat sakot “holokaustin vähättelystä”

0

UK_Le_Pen

Ranskalaisen Kansallinen rintama -puolueen entinen puheenjohtaja, 87-vuotias Jean-Marie Le Pen on tuomittu maksamaan 30 000 euron sakot “holokaustia” koskevasta lausunnostaan. Lisäksi oikeus määräsi Le Penin maksamaan vahingonkorvauksia kolmelle “hyväntekeväisyysjärjestölle”, jotka tekivät Le Penin kommenteista oikeusasian.

Le Pen toisti viime vuonna mielipiteensä siitä, että kaasukammiot ovat vain eräs yksityiskohta osana historiaa. Le Pen kommentoi, ettei hän ole mielestään sanonut mitään väärää: “En puhunut siitä, onko kuolleita ollut miljoonia vai ei, viittasin kaasukammioihin. Puhuin erillisestä asiasta. En ole puhunut mitään kuolleiden lukumäärästä, vaan systeemistä. Sanoin, että kaasukammiot ovat eräs sotahistorian yksityiskohdista”, Le Pen lausui medialle.

Le Pen yritti vedota parlamentaarikon koskemattomuuteen, mutta nähtävästi Pariisin rikostuomioistuimen mielestä se ei ylety poliitikkoon, jonka mielipiteet poikkeavat valtavirtaisesta, läpeensä sionistisesta linjasta. Ranska on yksi maista, joissa on lailla kiellettyä kritisoida “holokaustia”. Asian kritisoiminen johtaa joko sakkoihin tai vankeusrangaistukseen.

Kansallisen rintaman nykyinen johtaja, Jean-Marie Le Penin tytär Marine Le Pen, erotti isänsä puolueesta viime vuonna, sillä Marine näki tämän mielipiteiden olevan “liian jyrkkiä”. Marine Le Pen onkin tehnyt Kansallisesta rintamasta monien mielestä täysin vesittyneen ja populistisen puolueen.

Lähteet: Iltalehti, Nordfront.se