Koti Uutisia Suomen ensimmäinen halal-teurastamo suunnitteilla satakuntalaiseen Kankaanpäähän

Suomen ensimmäinen halal-teurastamo suunnitteilla satakuntalaiseen Kankaanpäähän

3
Viitekuva halal-teurastuksesta.
Viitekuva halal-teurastuksesta.

Irakilainen Karrar al-Hello vie kahden muun Helsingissä asuvan veljensä kanssa eteenpäin hanketta, joka tähtää Suomen ensimmäisen halal-teurastamon perustamiseen reilun 11 000 asukkaan Kankaanpäähän Satakuntaan. Tavoitteena olisi teurastaa 10 000 lammasta vuodessa, ja lampaiden lisäksi suunnitellaan teurastettavan nautoja ja vuohia sekä myöhemmin mahdollisesti siipikarjaa.

Teurastamo olisi valmis ostamaan myös tavallista teuraspainoa pienempiä ruhoja ja aikuisia poistoeläimiä. Irakilaisveljekset uskovat kyllä lihalle olevan kysyntää, mutta toistaiseksi hanke on tyssännyt teurastettavien eläinten pulaan. “Olemme valmiita tekemään sopimuksia, joilla ostaisimme kaikki sopimustilan tuottamat lampaat koosta ja iästä riippumatta”, kertoo al-Hello.

Al-Hello väittää, että halal-teurastukset tehdään Suomen lakien mukaan tainnuttamalla eläimet ennen niiden kurkun viiltämistä julmasti auki. Yleensä halal-teurastuksessa on kuitenkin tapana teurastaa eläin sitä tainnuttamatta.

Elinkeinopolitiikkaa ja elintarvikevalvontaa hoitavaan kaupunkiin eivät teurastamoa perustamassa olevat irakilaiset ole olleet asiasta yhteydessä.

Lähteet: MV-lehti, Satakunnan Kansa, Yle

3 KOMMENTIT

  1. Suomi ei kaipaa Lähi-idästä tullutta rituaaliteurastuskulttuuria. Pohjolan väen riistapeijaisissa kiitettiin ja kunnioitettiin saaliseläintä. Suhtaudun itse melko kriittisesti kaikkiin marketin lihatuotteisiin. 2000-luvun ihminen voi syödä todella terveellisesti kasvisruokavaliolla. Sääliä vähän – ei anneta meidän lampaita näille muukalaisperkeleille!

  2. Silmänlumetta väite että tainnuttaisivat ennen teurastusta. Sehän olisi heidän uskontonsa kannalta väärin. Ja meidän valvonta eläinlääkäri olisi vääräuskoinen koska ei taida täällä olla islamin uskoisia el. lääkäreitä.. Ja eihän se rupea näitten puuhia valvomaan joka päivä, jokainen tietää mitä tapahtuu kun el. lääk. sulkee oven perässään kiinni..

Comments are closed.