Koti Artikkelit Kansanmurha Ääriryhmä häpäisi muistomerkin Etelä-Afrikassa

Ääriryhmä häpäisi muistomerkin Etelä-Afrikassa

2

UK_muistomerkki_tulessa

Eteläafrikkalainen musta ääriryhmä EFF (Economic Freedom Fighters) häpäisi kaatuneiden buurien muistolle pystytetyn patsaan ripustamalla sen kaulaan tulenaralla nesteellä täytetyn autonrenkaan, joka sytytettiin palamaan.

Palava rengas ei sinällään vaurioittanut patsasta, vaatiihan kivi sulaakseen vulkaanisen lämmön. Teon symboliikka sen sijaan kertoo paljon asenteesta valkoista väestöä kohtaan, sillä palavalla autonrenkaalla suoritetulla teloituksella on maassa pitkät ja synkät juuret. Tyyli sai brutaalin lempinimen “kaulakoruttaminen”.

Nobelin rauhanpalkinnon saajan Nelson Mandelan vaimo Minnie totesi ennen valtaannousuaan ANC:ssä (African National Congress) seuraavaa: “Tulitikkuaskeillamme ja kaulakoruillamme tulemme vapauttamaan tämän maan.”

Lähde: The Daily Telegraph

Aiheeseen liittyen: Hizbollah, Mandela ja terrorismi

2 KOMMENTIT

  1. Etelä-Afrikassa on rotusota erittäin lähellä… Olen käsittänyt, että osa valkoisista tuntuu vain tyytyvän kohtaloonsa(?)

    Jos Suomen on pakko maksaa kehitysapua eikö sitä voida ohjata Etelä-Afrikan valkoislle vähemmistölle?!

  2. Eikö tuolta voisi kaikkia valkoisia kotouttaa takaisin Eurooppaan niin saavat rauhassa rellestää tuolla omassa maassaan? Kun eivät osaa kerran muuta tehdä kuin hakata kepillä kiveä, niin varmaan jossain kohtaa asenne muuttuu myönteisemmäksi, kun ei edes ruokaa osata viljellä.

Comments are closed.