Koti Uutisia Talous Yksityishenkilöiden kaikesta varallisuudesta jo puolet miljonäärien hallussa

Yksityishenkilöiden kaikesta varallisuudesta jo puolet miljonäärien hallussa

2

Boston Consulting Group -konsultointiyhtiön mukaan rikkaat rikastuvat kiihtyvään tahtiin kansainvälisesti. Eliitin ja tavallisen kansan välinen varallisuuskuilu suurenee yhä nopeammin poliitikkojen valheellisista lupauksista huolimatta.

Yksityishenkilöiden yhteenlaskettu varallisuus nousi viime vuonna 201,9 biljoonaan dollariin maailmanlaajuisesti. Miljonääreiksi lasketut yksityishenkilöt omistavat osuudesta nyt jo noin puolet, kun vuonna 2012 heidän osuutensa oli vielä “vain” hieman alle 45 prosenttia.

Konsultointiyhtiön mukaan finanssieliitti on viime vuosina rikastunut muun muassa osakemarkkinoiden noususuhdanteen vuoksi. Osakekurssit ovat kivunneet siksi, että eliitin ohjaamat keskuspankit ovat pumpanneet pörsseihin satoja miljardeja dollareita veronmaksajien rahaa joka kuukausi.

Lahjoittamalla veronmaksajien rahat finanssieliitille tavallisen kansan sijaan keskuspankit ovat rakentamassa uutta globaalia luokkayhteiskuntaa, jossa köyhien kohtalo on karu.

Lähde: Bloomberg

2 KOMMENTIT

  1. Tämä pörssi on kanssa semmoinen Sampo rikkaille että huh huh. Jos tavallinen kansa ottaisi ahansa sieltä pois niin sen toiminta loppuisi hyvin nopeasti. Pörssin toimintaperiaate kun on melko yksinkertainen: Aina kun joku voittaa jonkun täytyy hävitä.

    Tuttavapiirissä on paljon henkilöitä jotka pelaavat pörssin papereilla. Ja todella moni on hävinnyt sielä 10-15% sijoituksistaan, mutta uskoo että vielä joku päivä voittaa. Voi onnettomia. Pienten ihmisten rahan kadotessa pörssista isot pelurit eivät viitsi toisiaan kuljettaa kovinkaan pitkään vaan poistuvat sieltä. Voittoja ei ole kun vastassa on yhtä kova peluri.

    Kaikkein typerintä mitä suomalainen voi tehdä on investoida kainsainvälisiin rahastoihin. Poikkeuksetta yleisessä tiedossa on että Suomessa tehdään parasta voittoa. Siksi ne sijoittavat Suomeen ja vievät voitot täältä verotta pois. Suomalaiset siis itse edesauttavat oman maansa ryöstämistä. Ja ovat tyytyväisiä muutamasta roposesta jonka siitä saavat.

  2. Finanssieliitti on kyllä surkeaa roskasakkia! Noille selkärangattomille nilviäisille kaikki on kaupan!

Comments are closed.