Koti Uutisia Ulkomaat YK:n raportti: maailmassa liikkeellä ennätysmäärä pakolaisia

YK:n raportti: maailmassa liikkeellä ennätysmäärä pakolaisia

3

YK:n mukaan maailmassa on juuri nyt ennätysmäärä pakolaisia liikkeellä. Viimeisimmässä vuosiraportissaan YK:n pakolaiselin UNHCR kertoo viime vuoden luvun olevan 68,5 miljoonaa ihmistä.

Raportin luvut osoittavat, että pakolaisia oli jopa kolme miljoonaa enemmän vuonna 2017 verrattuna vuoteen 2016. Viiden viime vuoden aikana pakolaismäärät ovat olleet voimakkaassa nousussa.

Useimmat maailman niin kutsutut pakolaiset olisivat kuitenkin YK:n mukaan maidensa sisäisiä pakolaisia Kolumbiassa, Syyriassa ja Kongon demokraattisessa tasavallassa. Suuria määriä pakolaisia tulee kuitenkin myös maista, kuten Syyria, Afganistan, Etelä-Sudan, Myanmar ja Somalia.

Lähteet: Nordfront, SVT

3 KOMMENTIT

 1. Eu on samaa mieltä. httaps://static.mvlehti.net/uploads/2016/06/Suomi-as-maara-EU.jpg

 2. Mutta mitä ne pakenee? Omaa kurjaa talouttaanko? Kehittymätöntä kulturiaanko? Sisäsiittoista DNA:ta? Huonoja elinolosuhteita? Huonoa taloutta? Mitä?

  Tunnettu fakta on se että auttajalla pitää olla vahva perusta, muuten autettava vetää auttajankin samaan tilanteeseen. Tarkastellaampa Suomea auttajana… Meillä tällä hetkellä on eläkepommi lauennut käsiin. Eläkkeelle siirtyy enemmän ihmisiä kuin työelämään tulee. Valtiomme tulee sis velkaantumaan ainakin seuraavat 25 vuotta. Kuinka vahva on Suomen valtiontalous 25 vuoden kuluttua kun muistetaan että vuonna 1998 Suomi olisi voinut maksaa ulkomaanvelkansa ois yhdellä kertaa ja nyt sitä on 106 miljardia eurooa. Eikä sovi unohtaa että Suomella on takauksia yli 350 miljardin euron edestä euroopan valtioille, kimppalinoina.

  Veikkaan että tuon 106 miljardia saa kertoa kolmella josta sitten alkaa leinojen lyhennys. Mutta miten lyhentää lainoja jos talous on “tappiollista”?

  Kun tähän taloutemme “vuotavaan purteen” otetaan mukaan lisää massaa ulkomailta, niin mitä luulette tapahtuvan? Kelluuko purtemme matalammalla vai uiko syvemmällä? Hiljeneekö vuoto vai kiihtyykö? Missä vaiheessa taloutemme pursi uppoaa?

  Kysymys Suomen taloudellisesta tuhoutumisesta on vain kysymys ajasta. Jo nyt Suomi tulee EU:ta ja muita ulkomaanmaita summilla jotka tarvittaisiin oman kansan hyvinvointia pönkittämään. Sipilä kampaa aamuisin haiveniaan otsalle ja vakuuttelee että tukka on tallella. Sama asia talouden kanssa. Sipilä vakuuttelee että meillä on varaa ottaa parempaa taloudellista hyvinvointia etsivät, jotka hakevat loppuelämän ilmaista ylläpitoa. Ei haluta ajatella negatiivisia asioita kun on tärkeämpiäkin: otsan haivenet.

  Juhalle voisi antaa saman vinkin mitä veneenpaikkauksessa käytetään: Tervaa otsatukka paikoilleen niin se ei siitä lähde. Tervalla tukitaan vuodotkin, mutta taloutta sillä ei paikata.

Comments are closed.