Koti Uutisia Kotimaa Yhdeksälle varusmiehelle tuomio palvelusrikoksesta teloitusvideon kuvaamisesta

Yhdeksälle varusmiehelle tuomio palvelusrikoksesta teloitusvideon kuvaamisesta

6

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut yhdeksän vuonna 2017 Karjalan prikaatissa palvellutta varusmiestä sakkoihin palvelusrikoksesta. Varusmiehet kuvasivat maastoharjoituksen yhteydessä Vekaranjärvellä Kouvolassa videon, jossa esitettiin teloitusta.

Itse videossa nähtiin kuinka seitsemän varusmiestä asettui riviin ja kahdeksas ampui heitä paukkupatruunoilla vuorotellen teloitustyyliin. Yhdeksäs kuvasi itse videon.

Käräjäoikeuden mukaan videon tekeminen oli poikkeuksellista ja osoitti tekijöissä vakavaa piittaamattomuutta moitteettomaan käyttäytymiseen asevelvollisuuden suorittajina.

Ryhmän valvojana toiminut kersantti sai tuomiokseen 70 päiväsakkoa ja muut 50 päiväsakkoa.

Lähde: Yle

6 KOMMENTIT

 1. Aika ihmeellistä että video oikeista terroristeista, joilla oli oikeita uhreja, piti heti poistaa ja asia sitten unohdettiin. Nyt kun joku tekee läpällä ei-niin-viisaita ratkaisuja ja videon kuvaajat ovat olleet todennäköisesti sulassa sovussa keskenään kuvatessaan leikkiteloitusvideota, joka päätyy nettiin, niin johan nousee hirvee haloo ja sakot napsahtaa.

  • Video oli tehty palvelusaikana harjoituksessa puolustusvoimien varusteilla ja aseilla, joten hieman eri asia, kuin terroristien kuvaama oikea teloitusvideo. Tottakai tällaiseen puututaan PV:llä, palvelusohjesääntö on aika selkeä sen osalta miten käyttäydytään varusmiehenä palveluksessa ja leikkimieliset teloitusvideot eivät ole kauhean edustavia. Toki oli hieman korkeat rangaistukset kavereille, kun ei toisaalta ketään satutettu tai haluttu satuttaa oikeasti.

  • Oikeasta taposta selviää 50 päiväsakolla eli 600 eurolla – ainakin jos olet poliisi. Tämä voi näyttää vitsiltä, mutta on totta! Poliisi Marianne Kiukkonen ajoi miehen yli – mahdollisesti tahallaan, sillä hänellä on yhteyksiä mm. vankilassa kovia tuomioita istuviin liivijengiläisiin – joka kuoli lähes välittömästi sairaalassa saman päivän aikana.

   Kiukkonen on tuomittu myös urkinnasta (katsoi ainakin kolmen ihmisen tietoja, joita todennäköisesti sitten luovutti muille rikollisille kavereilleen) sekä visiitistä 10 vuoden tuomiota istuvan miehen selliin omana virka-aikanaan. Puolitoistatuntisen vierailun aikana hän todennäköisesti luovutti Cannonball-jengiläiselle korvaamatonta tietoa kuulusteluista, poliisin tutkinnoista(!) sekä muiden syytettyjen ynnä pidätettyjen lausunnoista; tietoa jota liivijengiläinen ei olisi mitenkään muuten voinut saada haltuunsa.

 2. En oikein ymmärrä, teloitukset kuuluvat oikeaan sotaan, valitettavasti, teloituksen “näytteleminen” ei ole mitään ennenkuulumatonta. Elokuvat ovat täynnä teloituksia ja väkivaltaa. “Sotaleikkien” kieltäminen on outoa kun kerran varusmiehiä koulutetaan sotaan, joka on aika väkivaltaista.
  Huomioitavaa on se, että teloitusnäytelmään ei sisältynyt vihaa jotain ryhmää kohden tai ns. rasismia. Tuomio kertoo oikeuden ja viranomaisten vieraantumisesta todellisuudesta.

 3. Olivatko tämän kepposen tekijät voimavaroja vaiko mielisairaita kantiksia? Olisiko pitänyt vapauttaa heti palveluksesta. Asepalvelus eli sotataitojen oppiminen on etuoikeus, jota ei pidä antaa harkintakyvyttömille tai vihollisille.

Comments are closed.