Koti Uutisia William Pierce: Haitin opetus

William Pierce: Haitin opetus

9
Piirros mustien vallankumouksesta.
Piirros mustien vallankumouksesta.

Aikanaan valkoisten rakentamaa Haitia pidettiin Karibianmeren helmenä, jonka sosiaalinen elämä veti vertoja jopa Pariisille. Ranskan vallankumouksen jälkimainingeissa “vapaus, veljeys ja tasa-arvo” -ajattelu levisi myös Haitin ranskalaiseen väestönosaan.

Ranskalaiset hyväksyivät mustat yhdenvertaisiksi kanssaan, mikä johti myöhemmin mustien vallankumoukseen ja valkoisten joukkoteurastukseen 1800-luvun alussa. Mustien otettua vallan maan hyvinvointi romahti.

1900-luvun alussa Yhdysvallat miehitti Haitin ja rakensi sinne parinkymmenen vuoden aikana toimivan infrastruktuurin ja talouden. Valkoisten lähdettyä maa muuttui jälleen viidakoksi. Tämänkin jälkeen Yhdysvallat on yrittänyt auttaa maata pääsemään omille jaloilleen, osin myös omien poliittisten ja taloudellisten intressien motivoimana.

Tänä päivänä Haiti lukeutuu maailman köyhimpiin valtioihin ja sitä voidaan pitää hyvänä esimerkkinä siitä, kuinka kansat rakentavat itsensä näköisiä yhteiskuntia.

YouTubessa voi kuunnella tri William Piercen esitelmän Haitin historiasta. Piercen mukaan Yhdysvaltain nykyinen väestökehitys tuo mieleen Haitin tapahtumat.

 

https://www.youtube.com/watch?v=hmJLh3QCNgM

9 KOMMENTIT

  1. Parasta olisi varmaan luovuttaa Haiti natiiveille (olkoot sitten intiaanit tai mustat/mulatit, riippuen mistä ajankohdasta määritellään natiivisuus) ja kokonaan lopettaa (ei-niin-)humanitäärinen avunanto sinne (mikä johtaa ylikansoitukseen ja riippuvuuteen avusta).

  2. Luoteis-Amerikan kansallissosialistinen tasavalta, miten olisi? Kanadassa valkoiset ovat pian vähemmistö, mikä näkyykin jo mm. rikollisuuden kasvussa. Amerikka onkin toinen Etelä-Afrikka.

  3. Näitä Piercen puheista tehtyjä videoita pitäisi näyttää televisiossa. Viisas ja älykäs mies.

  4. Jokainen valtio ilman valkoisia Johtajia hajoaa. Amerikka on hajoamassa lähivuosina (20 – 50 vuotta) vähintään kolmeen osaan, ja Haiti on Varoittava Esimerkki siitä, mitä tapahtuu kun neekerit pääsevät vallankahvaan. Minkäs teet, todellisuus on rumaa. Ja tässä maailmassa pitäisi elää.

Comments are closed.