Koti Uutisia Wiesenthal-keskus puuttui Suomen sisäpolitiikkaan

Wiesenthal-keskus puuttui Suomen sisäpolitiikkaan

1

“Natsirikollisia” metsästävä Simon Wiesenthal -keskus vaati Suomen hallitusta erottamaan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajan Pertti Salolaisen (kok). Pyyntö tuli Suomen Washingtonin-suurlähettilään Ritva Koukku-Ronden kautta.

Tapaus sai alkunsa, kun Salolainen kritisoi Yhdysvaltain puolueettomuutta perjantaina Ylen aamu-tv:ssä. “Yhdysvaltojen on vaikea ottaa neutraalimpaa kantaa tässä Israel-Palestiina-asiassa, koska heillä on niin vaikutusvaltainen juutalaisväestö, jolla on sekä rahat että media käsissä. Yhdysvaltain hallinto ei ole oikein uskaltanut lähteä sisäpoliittisista syistä tekemään riittävästi tämän asian kanssa. Tämä on surkea totuus Yhdysvaltojen politiikasta”, Salolainen kertoi haastattelussa.

Wiesenthal-keskuksen hallinnollisten suhteiden johtaja Mark Weitzman muistutti Koukku-Rondea Suomen sitoutumisesta Holocaust Task Force -järjestöön, joka pyrkii edistämään holokaustimyyttiä. Suomen tulee tuomita Salolaisen puheet ja erotettava tämä osoittaakseen olevansa sitoutunut järjestöön.

Wiesenthal-keskus on toistuvasti puuttunut eri maiden sisäpolitiikkaan – usein onnistuneesti – kun joku on julkisesti kritisoinut tai kyseenalaistanut juutalaisten toimintaa jossain päin maailmaa.

 

Simon Wiesenthal -keskuksen johtaja Efraim Zuroff kirjansa esittelytilaisuudessa kesäkuussa Turussa.

 

Aiheesta muualla:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288520590902.html

1 KOMMENTTI

  1. Vanha sanonta pitänee paikkansa
    “Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.”

Comments are closed.