Koti Uutisia Viron itsenäistymisestä tänään 100 vuotta!

Viron itsenäistymisestä tänään 100 vuotta!

7

Suomalaisten veljeskansa Viro viettää tänään itsenäistymisensä 100-vuotisjuhlapäivää. Itsenäistymistä seurasi vielä kommunistien tappioon päätynyt vapaussota, johon otti osaa myös tuhansia suomalaisia vapaaehtoisia. Kommunistit yrittivät uutta vallankaappausta myös vuonna 1924, mutta tämä yritys kuivui kasaan muutamassa tunnissa. Vasta toinen maailmansota alisti virolaiset jälleen toisen valtion vallan alle.

Virolaiset kansallismieliset juhlivat päivää tänään ainakin Tallinnan vanhassa kaupungissa käytävän soihtumarssin sekä kansallismielisen konsertin kautta. Paikalle on menossa myös suomalaisia kansallismielisiä niin Vastarintaliikkeestä kuin sen ulkopuoleltakin.

Onnea Viro!

7 KOMMENTIT

  1. Onnea kansalle joka vastustaa uudelleen miehitystä “pakolaisten” nimissä. Toivottavasti saavat pidettyä maansa puhtaana EU:nkin painostuksesta huolimatta.

    Suurin ero Suomeen lienee se ettei Virossa ole yhtä mätiä politikkoja. He oikeasti ajattelevat maansa parasta. Vaikka joku joskus vähän pistääkin yhteistä rahaa omaan taskuun. Mutta suurissa linjoissa ollaan kansallismielisiä.

  2. Mielestäni Viro on hieno kansa, jossa myöskin, miehet ovat vielä miehiä ja naiset naisia. Rakenteet sen sijaan ovat kyllä erittäin hatarat, että niitä kovin itsenäiseksi voisi väittää. Sosiaalista hajautusta pakolaisten muodossa Viro ei enää tarvitse sinällään, koska ovat NATO:ssa ja maantieteellisesti pakolaisten invaasio ei ole minkään helpon tien takia.

    Viro on siis vielä lisäksi €urolla ja EU-jäsenyydellään erittäin turvallisesti globalistien taskussa, kuten koko Baltian maiden rivistö ja shakkinappuloiden siirtely näiden maiden suhteen saa olla maltillisempaa vielä. Annetaan heidän siis vielä nauttia kansallismielisyydestään joka tosin on taustalla erittäin hyvin kontrollissa globalistien hallinnassa tarpeen vaatiessa.

  3. Lämpimät onnittelut Viron uljas, viisas, periksiantamaton ja kansallisen sielunsa säilyttänyt kansakunta, joka kesti kaikki ne kommunistisen Neuvostoliiton harjoittaman sorron ja kuoliniskuksi tarkoitetun väestönvaihtopolitiikan venäläistämällä Viroa tavalla, joka teki tuon maan asukkaista nukkavieruja omassa kotimaassaan tuottaen tukahdutettua raivoa siitä epärehellisyydestä sekä epäoikeudenmukaisuudesta jota tuo ei toivottu valloittajakansa toi tullessaan liki 20-vuoden Viron itsenäisyyden jälkeen. Samalla jo lähes mananmaille menneille sankarillisille nuorille miehille, jotka Jatkosodassa taistelivat Suomen joukoissa Neuvostoliittoa vastaan läpi sodan käyden läpi vielä viimeisen tulikasteensa ja teräsmyrskyn läpi kesäkuun 9. pnä 1944 alkaneen Neuvostoliiton Suurhyökkäyksen tulihelvetin taistellen Suomen itsenäisyyden puolesta kaikkein kovimmissa paikoissa suomalaisten aseveljiensä kanssa siirtyäkseen Neuvostoliiton hyökkäyksen tyrehtyessä ja tilanteen rauhoittuessa takaisin Viroon taistelemaan oman isänmaansa puolesta Neuvostoliittolaisia vastaan Saksalaisten rinnalla kohdatakseen tuossa sekavassa ja raskaassa sodassa vielä maanmiehensäkin, jotka taistelivat Neuvostoliiton puna-armeijan sotajoukoissa karkoittaakseen saksalaiset. Kun nämä maanmiehet erilaisissa uniformuissa kohtasivat toisensa nähden ja kuullen kaikesta sodan melskeistä huolimatta puna-armeijan joukko-osastoja, jotka jakelivat käskyjään viroksi, eivät nämä kaksi “vihollisarmeijaa” ampuneet toisiaan, vaan katsoivat hieman luimistellen ja hämmästellen toisiaan kunnes olivat ohittaneet toisensa. Todellisten kuolemankellojen soittaminen jäi Neuvostoliiton hirmuhallitsija Josif Stalinille ja hänen salaiselle poliisilleen, joka oli heti perustamis -päivästään asti täysi ammattilainen mielivaltaisen sortamisen ja murhaamisen alalla, jolta eivät säästyneet lapset, vanhukset, naiset, miehet, sairaat, syyttömät kuin edes nimeksi todellinen syyllinen. Mihin? Sitä en edes osaa sanoa, koska en ole paranoidi.

Comments are closed.