Koti Uutisia Viikon kappale: Eisbrecher – Was ist hier los?

Viikon kappale: Eisbrecher – Was ist hier los?

20

Neue Deutsche Härte tai lyhennettynä NDH on tämän viikon kappaleen esittäjän Eisbrecherin musiikkityyli. Tuttavallisemmin kyseessä on industrial-metalli eli konemusiikkia yhdistettynä metallimusiikkiin.

Tässä kappaleessa musiikkivideo kannattaa myös katsoa, sillä se selittää kappaleen sanomaa. Englanninkieliset lyriikat ovat videolinkin alapuolella.

Englanninkielinen käännös kappaleen lyriikoista:

We are building
And break in
We start
And let it be
We want a lot
We can not do anything
First comes the truth
Then comes the duty
Nothing starts
Then do not start
And if not today
Then someday
Nothing works
Then do not come out
Only hot air
In this honorable house
What’s going on here? -What?
What happened? -What?
How can it be
That nobody cares here
What’s going on here? -What?
What happened? -What?
Should that be so
That nothing works here
What’s going on here?
What’s going on here?
What happened?
The stomach thinks
The heart parries
What’s going on here?
Is that normal
First comes the food
And then comes the moral
What’s going on here? -What?
What happened? -What?
How can it be
That nobody cares here
What’s going on here? -What?
What happened? -What?
Should that be so
That nothing works here
Who does not win
And yet loses
Has learned a lot
And nothing gets it
It never starts, it never ends
What’s going on here?
What’s going on here? -What?
What happened? -What?
How can it be
That nobody cares here
What’s going on here? -What?
What happened? -What?
Should that be so
That nothing works here

Kansallinen Vastarinta julkaisee viikon kappaleen aina loppuviikosta. Kappaleet eivät ole poliittisia kannanottoja, eikä Vastarintaliike välttämättä allekirjoita kaikkia kappaleissa esitettyjä näkemyksiä.

20 KOMMENTIT

 1. Jäänmurtaja onkin ollut aina ihan huippubändi. Monta porrasta korkeammalla, kuin “suuresti hehkutettu” Rammstein

 2. Kieltämättä hieno kipale ja hyvin toteutettu video. En ole ennemmin kovin paljon Jäänsärkijöitä kuunnelutkaan.

  • Valitettavasti räppi ei kuulu heidän repertuaariinsa, kuten ei muukaan joumänrenkutus.

  • Mielipiteet ovat vähän kuin persereikä..jokaisella on ainakin yksi 😀

  • Samaa mieltä Täyttäpaskaa nimim. kanssa. Ei kuvaa ihmissielun kauniita puolia, kuten folk musiikki joka nostaa halun puolustaa ja taistella niiden kauneusarvojen vuoksi. Tämä on täysin rappiollista joka saa toivomaan vain kuolemaa. “kaikki on paskaa örörörörööö, kaikki on rumaa öröröröröröö, kaikki on tekopyhää örörörörörörööö…”

   Luulin että kansallissosialismi edistäisi terveitä ja kauniita arvoja? Rumuutta ei voiteta rumuudella vaan kauneudella.

   Itse en tule liittymään Vastarintaan niin kauan kuin musiikki tarjonta on näin alhaista ja yhtä rappiollista. Jopa joku valtavirtainen Juha Tapio on paljon henkevämpää ja kertoo pohjoisen sielunmaisemasta enemmän. Ja jos halutaan hieman agressiivisempaa taisteluhenkeä nostattaa, mutta tyylillä ja estetiikka huomioiden, niin missä on Triarii ja vastaava? Tai vaikka VNV Nation?

   Viimekin kerralla kommenttini poistettiin musakommenteista kun viittasin Antti Paalaseen ja Okra Playground neo folkiin jne.

   • Eikö ole aika erikoista määrittää poliittinen suuntaus, tai kokonainen -järjestö musiikkiperusteisesti?
    Kansallissosialismi ei kuitenkaan määrittele varsinaisesti kannattajiensa musiikkimakua tai -mauttomuutta.
    Kipaleina on ollut myös sitä kaivattua folkia, enkä nähnyt raskaamman musiikin ystävien sitä kovasanaisesti tuomitsevan. Joten musiikki lienee turha riitelyn aihe, tai ainakin loputon riidanaihe

    • Kiitos asiallisesta kommentista. En halua sinänsä riitaa haastaa. Pyrin vain nostattaamaan henkeä ja tasoa ja muistuttamaan uudempia lukijoita alkuperäisistä ihanteista etteivät karkottuisi pois jos sattuvat sivustoa lukemaan.

     Alkuperäinen kansallissosialismi Saksassa oli minuakin tiukempi kulttuuripolitiikassaan ja monet muusikot bännättiin jopa sen vuoksi, että ne rikkoivat arjalaiseksi koettuja kauneusihanteita ja henkisiä arvoja rakenteellisesti, tonaalisesti ja harmonisesti. Kuten Hindemith, Schönberg ja Mendelssohn jne. .

     Tässä nopealla haulla löytyen lähinnä valtavirtaisiin lähteisiin perustuvaa keskustelua aiheesta: https://www.talkclassical.com/36085-did-nazi-banned-all.html

     Minusta liikeen pitäisi kosiskella musiikin ja tyylin avulla jäsenistöön traditionalisteja ja muuten hampaattomaan liikehdintään kyllästyneitä porukoita jostain Sarastus ja PS piireistä jotka haluavat ottaa askeleen radikaalimpaan suuntaan sen sijaan, että vedotaan tatuoituun vankilakundi ainekseen johon raskasmetalli usein assosioituu.

     • Olen itsekin enempi melodisen folkin ja vastaavan ystävä, mutta jotkut “piikkilankakappaleet” vaan ovat hyviä nekin. Ja usein muuten mukiinmenevä kappale pilataan juurikin örisevällä laululla ja liian voimakkaalla musisoinnilla. Noin yleisesti olen melko kaikkiruokainen musiikin suhteen, poislukien räppi, HipHop ja tämä nykyinen R&B. Vanha kunnon Rhythm & Blues on ihan eri juttu.

      Sinänsä vänkä ilmiö, että yllättävän usein kun joku todella raskasta rautaa harrastava bändi tekee jonkun melodisen, enempi balladityylisen kappaleen, se on välitön menestys ja usein ihan listahitti.

 3. Industrial-metalli on kyllä loistavaa, Eisbrecheria on tullut kuunneltua todella paljon, samoin Rammstein oli vuosia henkilökohtainen ykkönen, mutta Rammsteinin sanoma on loppujen lopuksi melko rappiollista varsinkin sen jälkeen kun Lindemann aloitti sooloilunsa ja nykyinen Rammsteinin toiminta on äärimmäisen kaupallista. Toivoisin enemmän Industrial-tyylisiä nationalistibändejä.

  • Rammsteinin alamäki alkoi, kun “massat” löysivät sen. Ainahan bändillä oli taustalla sellainen “kieroutunut twisti”, mutta ns.kansallisromanttiset sävyt olivat silti hallitsevia. Esim. Ohne Dich on vielä musiikkia, mutta…Pussystä etiäpäin…sanoma on melkoista perversiota ja dekadenssin ylistystä

   • Kuuntelin tuon Ohne Dich biisin ja kyllä sitä kelpaa kuunnella jopa itsekin vaikken juuri koskaan sen tyyppistä kuuntele. Kaunis melodia ja sovitus ja ilmeisesti ideaa sanoissakin vaikken niitä tähän hätään tarkemmin suomentanut. Eikä kitarasärö ollut niin pääosassa, vaan tukevasti vain taustalla komppaamassa kaunista laulu ja jousimelodiaa. Ja virallinen videokaan ei ollut degeneraatti. Tästä olkaamme siis samaa mieltä:)

 4. Hassgesang vois olla sellainen bändi mikä kannattaa tarkastaa jos industrial tyylinen musiikki kiinnostaa NS sanomalla

  • Täähän on ihan RAC kamaa, eikä mitään industrial musiikkia nähnytkään :). Ihan ok kuuloista tällei pikaisella katsastuksella.

 5. Vielä tähän sen verran, että Ja ja ja was ist los, was ist das? laulettiin myös tässä:

  https://www.youtube.com/watch?v=dSy2DcATYUo

  Musiikki on energistä ja harmitonta, mutta video on degeneraatti. Sitä kompensoi kuitenkin protagonisti joka on kuin Arno Brekerin veistosmalli. Silmä lepää vaikka ei homo olisikaan;)

Comments are closed.