Koti Uutisia Kotimaa Vihreä valtiosihteeri: sisäministeriön extremismijulkaisu ei edusta sisäministeriön kantaa

Vihreä valtiosihteeri: sisäministeriön extremismijulkaisu ei edusta sisäministeriön kantaa

3

Vihreisiin kuuluva valtiosihteeri Olli-Poika Parviainen kertoo Twitterissä, että vastikään julkaistu sisäministeriön raportti “väkivaltaisen extremismin tilannekatsaus 2020” ei edusta sisäministeriön näkemystä aiheesta, vaikka sisäministeriö onkin sen julkaisija. Hän kertoi asian pyrkiessään miellyttämään äärivasemmistolaisia Twitter-aktivisteja.

Vastikään julkaistu tilannekatsaus on aiheuttanut naurun pyrähdyksiä kansallismielisten joukossa, sillä siinä esimerkiksi kerrotaan juutalaisia syrjittävän mediassa, vaikka maamme suurimmat mediaomistukset ovat juutalaisten käsissä. Myös esimerkiksi Awakening-seminaarin jälkeinen tapahtumaan osallistuneiden ravintolailta päätyi raporttiin osana “väkivaltaista äärioikeistolaista toimintaa.”

Sisäministeriön kirjoittamassa tahattomassa komediassa ei sinänsä ole mitään uutta, mutta tänä vuonna sisäministeriö yllätti ja kategorisoi myös äärivasemmiston toimintaa jokseenkin yhtä typerin perustein. Twitterin huumorintajuttomat älypuhelinaktivistit luonnollisesti tuohtuivat tästä ja vaativat selitystä.

Elokapina-ryhmään kuuluva (ja luultavasti ryhmän jotakuinkin ainut jäsen) Syksy Räsänen vaati selvitystä sisäministeriöstä, miksi hänen väkivallattomuuteen sitoutunut ryhmänsä on mainittu raportissa. Sisäministerin valtiosihteeri, vihreä ex-kansanedustaja Olli-Poika Parviainen riensikin kertomaan, ettei raportti edusta sisäministeriön näkemystä. Selitys on kummallinen, sillä raportti on sisäministeriön oma julkaisu.

Vasemmisto on vuosien ajan aktiivisesti lobannut käsitteitä, joissa ihmisjoukot luokitellaan “ääri-ihmisiksi” ja heiltä poistetaan sitä myöten käytännössä kansalaisoikeudet. Nyt vasemmisto on kuitenkin kummissaan, kun samoja pykäliä käytetään myös heitä itseään vastaan. Raportissa esimerkiksi tarrojen liimaaminen oli osa “väkivaltaista ääritoimintaa” niin kansallismielisten kuin vasemmistolaisten suorittamana.

Lähde: Twitter

3 KOMMENTIT

  1. “Selvästikään väkivallaton, rauhanomainen kansalaistoiminta ei extremismiä ole”. Tämä lause tarkoittaa selkeästi kansallissosialisteja. Vasemmistohörhöt sen sijaan käyttäytyvät toistuvasti provosoivasti sekä väkivaltaisesti.

  2. Eikös Vihreiden puoluejohtaja ja sisäministeri maho-Maria Ohisalo uhonnut viime kesänä, että: “minua eivät natsit ja trollit pelota!”

    Noh…jos sisäministeriön raportti on mahdollisesti “trollausta” tai jopa “natsismia”, niin mitä mahtaa sisäministeri tehdä asialle vai onko katse nauliintunut jo Kreikan pakolaisleirien partalapsiin?

  3. No nyt on Sisäministeriöllä asiat sekaisin, ministeriön julkaisu ei edusta ministeriön kantaa, kenen kantaa se sitten edustaa. Sisäministeri korkeimpana poliisiviranomaisena pitää voimassa olevia lakeja väärinä, esimerkiksi huumelainsäädäntöä sekä rikkoo hallintolakia olemalla vastaamatta epämiellyttäviin kirjallisiin kysymyksiin.
    Jotenkin ei voi välttyä vaikutelmalta, että Maria Ohisalo on vain marionetti, jonka syyksi jälkeenpäin voidaan kaikki epäonnistumiset ja lakien rikkomiset laittaa. Liike-elämässä puhuttaisiin bulvaanista, jonka päälle kaikki paska lopuksi kaadetaan. Millään pätevyydellä tai ansioillaan Ohisalo ei ole asemaansa ansainnut, vaikka ehkä vielä itse niin kuvitteleekin.

Comments are closed.