Koti Uutisia Ulkomaat Videoita Kreikan Imia-marssilta 2019

Videoita Kreikan Imia-marssilta 2019

1

Helmikuun ensimmäisenä lauantaina tuhannet kreikkalaiset kokoontuivat jälleen vuosittaiseen IMIA-marssiin, jonka järjestää Kultainen aamunkoitto. Muistotapahtuman kimmokkeena on vuonna 1996 tapahtunut sotilaallinen konflikti Turkin kanssa, jossa kreikkalaisia sotilaita menehtyi.

Tapahtumaan kuului puheita Kultaisen aamunkoiton puoluetoimiston edustalta sekä tuhansia osallistujia kerännyt soihtumarssi Ateenan pääkatujen halki. Iskulauseet kuten ”turkkilaiset, mongolit, murhaajat”, ”anarkistit ja bolsevikit – kadut eivät kuulu teille” sekä ”veri, kunnia, Kultainen aamunkoitto” kaikuivat kaupungilla.

Perinteisesti tapahtumassa muistettiin myös vuonna 2013 salamurhattuja nuoria puolueaktiiveja Giorgos Fountoulisia ja Manolis Kapelonisia. Marssille osallistui tänäkin vuonna tukijoita ympäri valkoista maailmaa. Vuonna 2015 myös Vastarintaliikkeen suomalainen delegaatio osallistui marssille. 

Lähde: YouTube & YouTube

1 KOMMENTTI

  1. Kerran olen osallistunut ja ei voi kuin suositella muillekin! Marraskuussa vuosittain siellä on myös erillinen näyttävä muistotapahtuma noille murhatuille puolueaktiiveille.

Comments are closed.