Koti Uutisia Ukrainan kriisi Venäläiset panssarit tunkeutuneet Belbekin sotilastukikohtaan

Venäläiset panssarit tunkeutuneet Belbekin sotilastukikohtaan

1
Venäläistä jalkaväkeä ja panssariajoneuvo Belbekissä lauantaina. (DW)
Venäläistä jalkaväkeä ja panssariajoneuvo Belbekissä lauantaina. (DW)

Venäläisten panssarivaunujen ja sotilaiden kerrotaan tunkeutuneen ukrainalaiseen sotilastukikohtaan Belbekissä lauantaina. Yhden ukrainalaissotilaan kerrotaan loukkaantuneen tunkeutumisen yhteydessä tapahtuneessa ammuskelussa.

Venäläisten sotilaiden sanotaan käyttäneen konekiväärejä ja tainnustusaseita. Venäläiset ottivat kuljettivat tukikohdan ukrainalaisen komentajan tuntemattomaan paikkaan.

Ukrainan virkaatekevä hallitus ilmoitti aiemmin viikolla, etteivät sen sotilaat aio poistua Krimiltä, mutta pyörsi myöhemmin lausuntonsa. Perjantaina ukrainalaisia sotilaita palasi Krimiltä takaisin Kiovaan.

Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier sanoi lauantaina Ukrainassa, että Venäjä yrittää pirstoa Euroopan. Hän lupasi myös sotilaallista apua Ukrainalle. Saksa voi hänen mukaansa auttaa Ukrainan armeijan nykyaikaistamisessa.

Venäjän ja USA:n ulkoministereiden on määrä tavata ensi viikolla alkavassa G7-maiden ydinturvallisuuskokouksessa Haagissa. Venäjän ulkoministeriö on kertonut, että ministerit tulevat keskustelemaan Ukrainan kriisistä kokouksen ohessa.

Lähteet: Deutsche Welle, Yle

1 KOMMENTTI

  1. Krimin autonominen tasavalta on nyt virallisesti osa Venäjän Liittovaltiota joten se on selvä se, että ulkomaiset aseistetut joukot pyydetään poistumaan.

    Ajatteleva lukija toivottavasti on huomannut, että tähän mennessä ei yksikään ukrainalainen sotilas tehnyt aseellista vastarintaa; sen sijaan n. 2/3 osa heistä on jo vaihtanut puolta ja liittynyt Venäjän joukkohin. On väärä luulo, että muka kaikki ukrainalaiset yhtenä miehenä tunnustavat uutta juutalaisten valtaannostamaa hallitusta. Putin näet teki sellaisen tempun, että puolta vaihtaneen sotilaan sotilasarvo säilyy ja sotilaan palkka nostetaan Venäjän armeijan tasolle eli n. 2-3 kertaiseksi. Tämän erän Putin voitti luvuin 88-0. NATO, CIA, EU ja Mossad ovat vihaisia tämän johdosta.

Comments are closed.