Koti Uutisia Vasemmistojohtajalle tuomio valehtelusta Itävallassa

Vasemmistojohtajalle tuomio valehtelusta Itävallassa

2

Rasisminvastustajille tyypillinen valehtelutapaus sai Itävallassa huvittavan lopun, kun sosiaalidemokraatti tuomittiin äskettäin valehtelusta ja kunnianloukkauksesta 14 000 euron korvauksiin.

Sosiaalidemokraattisen nuorisojärjestön paikallisjohtaja Sebastian Pay oli kameran kanssa kärkkymässä Itävallan Vapauspuolueen julkisessa tilaisuudessa viime syyskuussa. Kun hyvää juttua ei irronnut, päätti kekseliäs antirasisti itse kehitellä sellaisen. Pay nappasi valokuvan Vapauspuolueen kannattajasta, joka äkkiä katsottuna vaikuttaisi tekevän “natsitervehdystä”. Pay laittoi kuvan leviämään sosiaaliseen mediaan ja lähetti sen useille lehdille todisteena Vapauspuolueen “uusnatsikannattajista”.

Sebastian Payn levittämä valokuva.
Sebastian Payn levittämä valokuva.

Valtamedia innostui jutusta, ja valokuvaa julkaistiin uudelleen lähes kaikissa itävaltalaislehdissä kohu-uutisten saattelemana. Vapauspuolueen mukaan tapaus vaikutti kielteisesti vaalitulokseen, sillä media jatkoi valheellisen uutisen levittämistä, vaikka puolue todisti jo valokuvan ottamista seuraavana päivänä, että uutinen oli valheellinen.

Paikan päällä kuvattu video osoittaa, että todellisuudessa tapahtumassa esiintyneen yhtyeen laulaja oli kehottanut yleisöä heiluttamaan käsiään musiikin tahdissa. Kun ihmiset heiluttivat käsiään, otti Sebastian Pay tarkoituksella kyseisen valokuvan juuri oikealla hetkellä, jotta se vaikuttaisi “natsitervehdykseltä”. Kyseinen ele on Itävallassa laissa kielletty.

 

 

Tapaus noudatti vakiintunutta mallia, jossa vasemmistolaiset keksivät kansallismielisistä valheen, jota valtamedia julkaisee totuutena eteenpäin. Myös Suomessa ilmestyvä vasemmistolehti Kansan Uutiset revitteli syyskuussa tapauksella, vaikka tuolloin Itävallan Vapauspuolue oli jo kertonut julkisuuteen asian todellisen laidan.

 

Lähde: Austrian Times

Aiheeseen liittyen:

Reilut 2 000 äärivasemmistolaista osoitti mieltä Ruotsissa
Vantaa säikäytti valtamedian ja vasemmiston
Median ja äärivasemmiston liitto syventyy
Äärivasemmisto jäi valheesta kiinni Ranskassa

2 KOMMENTIT

  1. Seuraavat henkilöt yllättyivät siitä, että vasemmistolaiset valehtelevat:

  2. Koska koko vasemmistolaisuus perustuu egalitaariseen valheeseen, näkyy sen toiminta ja poltiikkaa aina valehteluna ja kieroiluna, koska se on sen toinen luonto. Kun todellisuus ei miellyttä vasemmistoegalitaristia, hän “konstruoi” sen mieleisekseen eli kuvaa sitä valheellisesti.

Comments are closed.